DPASE: jó lenne előrébb lépni

2018.08.01. 22:18

A fiatalok előtt példa lehet Dobos Áron, aki innen igazolt a holland élvonalba

GRÓF ANDRÁS

SAMSUNG CSC

Ezen a hétvégén rajtol a 2018/2019. évi NB III-as labdarúgó-bajnokság. A Közép csoportban szereplő Dunaújváros PASE csapata az idénynyitón, szombaton 19 órakor a Pécsi MFC együttesét fogadja.

A szerdai sajtótájékoztatón Dobos Barna beszélt a csapat körül történt változásokról, a célokról, a felkészülésről, illetve a szombati összecsapás esélyeiről.

Első sor balról jobbra: Al-Sheraji Rauf Mohamed, Barna Zsolt, Mundi Roland, Horváth Kevin, Zvara Dávid, Dorogi Renátó, Sándor Tamás. Második sor: Vajda Brendon, Vajdáné Varga Szilvia szertáros, Jávorka András asszisztens edző, dr. Dobos Barna vezetőedző, Bita László technikai vezető, Bódis Gábor technikai munkatárs, Kovács Barnabás. Harmadik sor: Hompót Dániel, Tóth Ákos, Tapiska Géza, Pokorni Péter, Kiss Patrik, Perjési Viktor, Puskás Gábor. Negyedik sor: Vaszócsik Viktor, Farkas Viktor, Szepessy Róbert, Kis Balázs, Tóth Tibor, Varga Róbert, Csala Dávid, Hompót Lóránt Fotó: DPASE

 

 

– A szakmai stáb változatlan összetételben dolgozik tovább, de a játékoskeretben jelentős változások történtek. A továbbra is szűkös anyagi lehetőségek ellenére olyan labdarúgókat próbáltunk igazolni, akik valóban erősítést jelentenek a csapatnak. Elsősorban rutinos játékosokat szerződtettünk, hiszen az elmúlt időszakban ez a tulajdonság hiányzott a gárdából. Célunk továbbra is az, hogy jó NB III-as csapat legyünk, de házon belül azért többet szeretnénk. Az elmúlt két évben a Közép csoport negyedik helyén végeztünk. Legalább ezt szeretnénk elérni a most induló sorozatban is, de azért jó lenne előrébb lépni. A felkészülési időszak legnagyobb feladata az új emberek beépítése volt. Mivel különböző edzettségi állapotban érkeztek, ez nem volt egyszerű feladat. Egyelőre nem alakult ki, hogy milyen játékrendszerben lépünk majd pályára, hiszen ezt a labdarúgók egyéni képessége is nagyban befolyásolhatja. A felkészülési találkozókon voltak pozitív és negatív tapasztalatok is, de összességében azt kell mondani, hogy nem vagyunk még teljesen „készek”. A mérkőzéseken labdabirtoklásra, látványos, gólra törő játékra törekszünk majd, amihez kellenek a jó egyéni teljesítmények. A fiatalok előtt jó példa lehet Dobos Áron, aki ebből az osztályból igazolt a holland élvonalba. Az idénynyitón a pécsieket fogadjuk. Annak ellenére nem szabad lebecsülni őket, hogy problémákkal küzdöttek a nyáron, és csak az utolsó pillanatban alakult ki a keretük. Még nem biztos, hogy a legjobb összetételű együttest tudom pályára küldeni, de természetesen célunk a jó bajnoki rajt. Nem szabad lebecsülni az ellenfelet, még akkor sem, ha tudjuk, nem olyan erősségű csapat, mint amilyen tavaly volt. Ha mi nem játszunk jól, a pécsiek képesek lehetnek meglepetésre.

Az újvárosiak rutinos védője, Farkas Viktor bizakodóan várja a bajnoki rajtot.

– Jól telt a felkészülési időszak, az előzetesen eltervezett munkát elvégeztük. Jó fizikai és mentális állapotban vagyunk. A fiatalokat ugyan folyamatosan „nyesegetni” kell, de jó irányba haladnak. Én személy szerint komoly célokkal vágok neki a sorozatnak. Nagyon várjuk már a nyitómeccset, örülünk, hogy hazai közönség előtt kezdhetünk, amelyen száz százalékot kell nyújtanunk. Magabiztos védekezésre, harcos középpályára és gólerős támadójátékra lesz szükségünk. Reméljük, hogy minél több szurkoló látogat ki az első összecsapásra. Azt ígérhetem, hogy a csapat mindent megtesz majd a célok elérése érdekében. Ebben a szezonban szeretnénk tovább vezetni a bajnokságot, mint tavaly.

A gólerős támadó, Tóth Tibor is örül a bajnoki rajtnak, hiszen inkább a tétre menő mérkőzéseket kedveli.

– Természetesen mindenki jobban szeret a bajnoki pontokért játszani, mint edzőmecscset. Úgy érzem, az új játékosokkal mentálisan erősödtünk, akikkel a felkészülés hat hete alatt alaposan megismerhettük egymást. A csapat és én motiváltak vagyunk, ami a hét végi győzelemhez mindenképpen elegendő lesz. Fontos, hogy minél korábban megszerezzük a vezetést, ami megnyugtatná és magabiztossá tenné a csapatot.

Érkezők:

Kiss Balázs (Jászberény), Mundi Roland (Dabas), Puskás Gábor (Pécsi MFC), Pokorni Péter (Ajka), Kiss Patrik (Dunaföldvár). Az utánpótlásból felkerült: Perjési Viktor, Kovács Barna és Al-Sheraji Rauf Mohamed.

Távozók:

Dobos Áron, Csehi Tamás, Kovács Gábor, Ferencz Bálint, Pál Dávid, Karacs Roland, Király Bence és Bősz Levente.

A csoport további őszi mérkőzései

2. forduló: Szekszárd– Dunaújváros PASE (aug. 11., 17 óra),

3. forduló: DPASE– Rákosmenti KSK (aug. 18., 19 óra),

4. forduló: Taksony–DPASE (aug. 25., 17 óra),

5. forduló: DPASE–Dabas (szept. 1., 18 óra),

6. forduló: Paksi FC II–DPASE (szept. 9., 16 óra),

7. forduló: DPASE– Kecskemét (szept. 15., 18 óra),

8. forduló: Hódmezővásárhely FC– DPASE (szept. 29., 15.30 óra),

9. forduló: DPASE–Kozármisleny (okt. 6., 18 óra),

10. forduló: DPASE– Szentlőrinc (okt. 13., 18 óra),

11. forduló: Szeged-Grosics Akadémia– DPASE (okt. 20., 14 óra),

12. forduló: DPASE–Iváncsa (okt. 27., 18 óra),

13. forduló: SZEOL SC– DPASE (nov. 4., 13.30 óra),

14. forduló: DPASE–Bp. Honvéd-MFA II (nov. 11., 16 óra),

15. forduló: Makó–DPASE (nov. 17., 13 óra),

16. forduló: Pécsi MFC–DPASE (nov. 24., 13 óra).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában