Hibátlanul csoportelső a két csapat

2018.08.02. 10:00

A DKKA korosztályos együttesei nagyszabású dániai tornán szerepelnek

Amíg a DKKA felnőttegyüttese Dániában edzőtáborozik és játszik felkészülési mérkőzéseket, addig a klub két U19-es csapata a Generation Handball utánpótlástornán szerepel ugyanitt.

Gallai Péter

Fotó: Archív

Ebben a korosztályban öt csoportban huszonhárom együttes indult, az akadémia első számú csapata Vártok Ákos edző irányításával az első, a második pedig Takács Árpád vezetésével a negyedik csoportban kezdte meg a küzdelmeket kedden. A rajt kiválóra sikerült, hiszen előbbi alakulat 23-8-ra győzte le a Viborg második gárdáját, majd a szintén dán Ikast sem jelentett gondot: 19-8.

A DKKA II is pazarul nyitott, a francia Mené HB a torna egyik legnagyobb verését kapta a magyar együttestől, 45-3 lett a végeredmény. A folytatásban a norvég Akrát is legyőzték az akadémisták 17-8-ra.

Vártok Ákos vezeti az akadémia egyes számú csapatát, a két nap alatt négy győzelemmel lett csoportelső Fotó: Archív

Szerdán újabb három találkozó következett, ezeken ismét dunaújvárosi sikereknek örülhettünk. A DKKA I az angol Shropshire Handball ellen nyitott könnyed 26-5-tel. Délután a norvég Son HK már nagyobb ellenállást fejtett ki, de a siker ezúttal sem maradt el, 19-13. Négy győzelmével csoportelsőként folytatja az együttes a mai középdöntős szereplését. Ehhez a második számú csapatnak tegnap egy meccset kellett megnyernie, a csoportdöntőt a szintén két sikerrel érkező Rælingen HK ellen vívták a lányok, kiváló játékkal 18-11-es DKKA-győzelem lett a vége.

A felnőttek tegnap lapzártánk után játszottak a dán Odense Handbold ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában