Első edzőmeccs: magabiztos siker

2018.07.20. 21:43

Kilenc góllal nyert a Dunaújvárosi Kohász pénteken az MTK otthonában

Ötgólos félidei vezetés után magabiztos győzelmet aratott az MTK elleni első felkészülési mérkőzésen pénteken délután a Dunaújvárosi Kohász KA felnőtt női kézilabda együttese.

duol.hu

A Siófokról visszatért Ferenczy Fruzsina három gólt lőtt Fotó: HK / DH

Az eredeti programmal ellentétben az MTK otthonában játszotta első nyári felkészülési mérkőzését a DKKA, miután a felek megállapodtak a helyszín felcserélésében. György László vezetőedző ezúttal még számíthatott három felnőtt válogatott játékosára, Sirián Szederke, Szalai Babett és Szekerczés Luca vasárnap utazik majd el a törökországi edzőtáborba. Ugyanakkor a friss junior világbajnok Klujber Katrin megérdemelt pihenőjét tölti még, így igazoltan volt távol.

MTK – DKKA 20-29 (10-15)

A DKKA gólszerzői: Kazai 4, Micijevic 4, Szekerczés 4, Dombi 3, Ferenczy 3, Nick 3, Sirián 3, Grosch 2, Szalai 1, Molnár 1, Fodor 1.

A dunaújvárosiak a Tomasevics – Grosch, Szekerczés, Nick, Micijevic, Szalai, Kazai összeállításban vágtak neki a fővárosi találkozónak, amelynek első perceiben még fej-fej mellett haladt a két csapat. A 10. percben 5-5-ös állást mutatott az eredményjelző, újabb tíz perc elteltével viszont már a Kohász állt közelebb a sikerhez, a félidei szünethez érve pedig 15-10-es dunaújvárosi előny alakult ki.

A Siófokról visszatért Ferenczy Fruzsina három gólt lőtt Fotó: HK / DH

A térfélcserét követően Csapó Kyra állt a kapuba, s ahogy az várható volt, szépen lassan minden játékosának lehetőséget adott a Kohász szakvezetője. Ennek ellenére a vendégek magabiztosan tartották előnyüket sőt, még tovább híz­lalták azt, így a 40. percben már 19-12-re vezettek. A véghajrában már a legfiatalabbak is szerephez jutottak, így Mihály Petra, Nagy Zsuzsanna, valamint Fodor Neszta is pályára lépett. Ám a lányok így is növelni tudták a különbséget a két csapat között, s végül magabiztos, 29-20-as győzelmet arattak.

A következő edzőmérkőzés július 26-án, csütörtökön 17 órától az MTK és FTC közös csapata ellen lesz hazai környezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában