Izrael, Szerbia és Németország ellen

2018.07.01. 20:32

Csütörtöktől az Universiade csapat játszik Dunaújvárosban

Az olimpiai és világbajnok Egyesült Államok női vízilabda-együttese a Vodafone Kupa péntek esti zárómeccsén a magyar csapat ellen is megmutatta, miért ők a sportág uralkodói.

Gallai Péter

A dunaújvárosi Gurisatti Gréta a tornán az egyik legjobb teljesítmény nyújtotta Fotó: MTI

A korábban Japánt és Ausztráliát legyőző magyar válogatott nagyon sima vereséget szenvedett a torna döntőjének számító meccsen Budapesten, a Hajós uszodában: 12-3-ra nyertek a tengerentúliak. S bebizonyították, hogy teljesen más szinten játsszák ezt a sportágat, mint a többiek.

 

Bíró Attila szövetségi kapitány együttesében ezúttal a DUE-Maarsk mindhárom játékosa, Garda, Horváth, Gurisatti szerepet kapot, utóbbi egy gólt szerzett, s a teljes tornát tekintve a csapat egyik legjobbjának bizonyult. Gréta természetesen a többiekhez hasonlóan sajnálta, hogy így alakult a kupa zárása. Ebben a meccsben is több lehetett volna, de számos hibát vétettek. Az Eb előtti utolsó gyakorlási lehetőségen, a hollandiai tornán lesz még három találkozó, ahol csiszolható még a játék.

A dunaújvárosi Gurisatti Gréta a tornán az egyik legjobb teljesítmény nyújtotta Fotó: MTI

– Japán ellen magabiztosan játszottunk, az ausztrálok elleni sikernek pedig különösen örültem, mert az olimpia óta most a legjobbak fizikálisan, sok rutinos játékosuk van, nagy győzelem volt ellenük. Az amerikaiak ellen is lehet jó dolgokat találni a játékunkban, de bizony bőven van még mit javítani. A kontinenstornáig van két hetünk, most jön a finomhangolás – tette hozzá.

– Az amerikai válogatott mindenkit megver öt-hat góllal, most mi ennél súlyosabb zakót kaptunk, amit kozmetikázhattunk volna, de nem sikerült. Azt a fizikai munkát, amit elkezdtünk, folytatni kell, dolgozni tovább, és nagyobb önbizalommal játszani. Az Európa-bajnoki csapatkijelölésben kapusposzton és a mezőnyjátékosok esetében sem lett könnyebb a dolgom, megyünk most majd a rotterdami tornára, utána remélem, okosabb leszek… – fogalmazott Bíró Attila a szövetség honlapján.

Nemzetközi torna

Miközben a válogatott a kontinenstornára készül, a magyar Universiade csapat edzőtábort tart Mihók Attila, a Dunaújvárosi Egyetem-­Maarsk Graphics vezetőedzőjének irányításával. Ennek részeként a héten a Fabó Éva Sportuszodában nemzetközi tornát rendeznek csütörtöktől szombatig, amelyen a magyar gárda mellett Izrael, Szerbia, valamint Németország vesz részt. A mieink július 5-én 17.30 órakor Izrael, július 6-án 17.30 órakor Szerbia, július 7-én 10 órakor pedig Németország ellen ugranak medencébe.

 

A csapat keretének tagja a DUE-Maarsk kapusa, Kiss Alexandra is. – Más erőket képviselnek ezek a felnőttválogatott csapatok, mint a franciák voltak, vagy éppen a japánok, akik ellen játszottunk. Nagyon jó felmérője lesz az együttesnek, hogy milyen szinten vagyunk együtt csapatként, és emellett az összeszokottság és a taktika gyakorlásában is sokat fognak segíteni – mondta a dunaújvárosi játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában