Gréta: összetettben második

2018.06.13. 20:04

Fontos nemzetközi versenyekre készülhetnek a dunaújvárosi tornászok

Szlovákiában, Trnava városban (Nagyszombat) szerepeltek dunaújvárosi tornászok. A Magyar Torna Szövetség egy tíztagú csapatot jelölt ki a versenyre.

Jankó Árpád

Mayer Gréta (elöl) mozdulatsor gyakorlása közben – Nagyszombaton összetett második lett Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Felnőtt kategóriában egy szombathelyi és egy budapesti lány, a junior korcsoportban két békéscsabai, a serdülők között két dunaújvárosi, Makai Lilla és Mayer Gréta, valamint három magyar edző, köztük a dunaferres Török Dániel és egy bíró kapott helyet.

Sajnos a dunaújvárosi páros egyik tagja, Makai Lilla nem indult el a versenyen, mert előtte megsérült az ujja. Balszerencse, pedig nagyon készült erre a versenyre. De nagyon szorgalmas, tehetséges lány a dunaújvárosi tornász, bízunk abban, hogy sok lehetősége lesz majd a nemzetközi porondon a közeljövőben.

Mayer Gréta (elöl) mozdulatsor gyakorlása közben – Nagyszombaton összetett második lett Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Mayer Gréta nagyon ügyesen tornázott. Összetettben a második helyen végzett. Egy lengyel versenyző előzte csak meg. De sok nagyon tehetséges, főleg nemzetük válogatottjába tartozó tornászra figyelhettek fel a mieink. Éppen ezért volt különösen értékes Gréta teljesítménye. Voltak román, ukrán, szlovén, szlovák, török, cseh, német kiválóságok is az indulók között.

A mostani verseny tesztnek is megfelelt

Színvonalas verseny volt, ami már csak azért is fontos, mert augusztusban junior-Európa-bajnokságot rendeznek, és ez kiváló alkalomnak számított a tesztelésre. Tehát minden nemzetközi viadalra oda kell figyelni, hiszen jövőre ifjúsági világbajnokságot is rendeznek. Jó volt látni, hogy jelenleg hol tartanak más országok tornászai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában