Megerősítették második helyüket

2018.05.08. 21:45

Magabiztos győzelmet aratott futsalegyüttesünk, fontos pontokat szereztek a fiúk

A futsal NB I középszakaszában hétfőn este magabiztos győzelmet aratott a Dunaferr-DUE-Renalpin FC együttese, amivel megerősítette második helyét az A csoportban.

Gróf András

Dunaferr-DUE-Renalpin–Nyírgyulaj KSE 3–0 (1–0)

Dunaújváros Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Tamási Patrik, Hartung Vilmos (Szabó Péter).

Dunaferr-DUE-Renalpin: Rigó – Németh P., Pál P., Fekete R., Hosszú Á. Csere: Cseresnyés, Reveland, Oroszi, Horváth N., Schrancz B., Szeghy, Boldizsár, Varga Cs., Szabó T. Vezetőedző: Takó Csaba.

Nyírgyulaj KSE: Pallai – Klushyn, Sánta, Nagy I., Siska. Csere: Opre, Slivchenko, Angyalos, Tóth B., Nagy B., Gömze, Orosz, Szabó Á., Faragó. Vezetőedző: Lovas Norbert.

A mérkőzés elején a vendégek bátor játékkal lepték meg a Dunaferr gárdáját. Az újvárosi védelemnek kétszer is veszélyes helyzetben kellett tisztáznia Sánta elől. Válaszként a harmadik percben Fekete Róbert a felső kapufát találta el. Egy perccel később Rigó kapus lábbal hárította Klushyn próbálkozását.

A folytatásban is hullámzó játékot láthattak a nézők, amelyben mindkét kapu előtt adódtak veszélyes helyzetek. Egy remek hazai akció végén Pallai hárította bravúrral Varga Csaba lövését. Az első félidő közepén Rigó ismét bizonyította jó formáját, és Slivchenko próbálkozását semlegesítette. Hosszú Ádám sérülése borzolta az idegeket, majd ismét Rigó pillanatai következtek.

A tizenötödik percben megszerezte a vezetést az újvárosi együttes. Szeghy Szabolcs pontos passzát Fekete Róbert értékesítette (1–0). A játékrész hajrájában kétszer is helyzetbe kerültek a vendégek, de Rigó ezúttal „lehúzta a redőnyt”.

Varga Csabáék háromszor mattolták avendégek kapusát ahétfő esti mérkőzésen Fotó:ZsE

A szünet után a Nyírgyulaj gárdája nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, de nem tudták bevenni a hazai kaput. A félidő közepén mezőnyfölénybe került a Dunaferr, aminek köszönhetően a harminckettedik percben sikerült növelni az előnyt. Ismét Szeghy volt az előkészítő és Fekete Róbert a befejező ­(2–0). Egy perccel később a vendégek játékosa, Faragó Lajos kapott piros lapot. Újabb egy perc múlva végleg eldőlt a három pont sorsa. Hosszú Ádám egyéni játékot követően bombázott a kapuba (3–0). A végjátékban a kapust is levitték a vendégek, de így sem tudtak a hálóba találni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában