futsal

2018.05.08. 21:50

Edzés volt az ajándék

Facskó József a Dunaferr-DUE-Renalpin FC utánpótláscsapataink edzője Fridrich Dáviddal, az egyik válogatott játékossal különleges ajándékot vittek magukkal egy születésnapi ünnepségre, Kisapostagra. Méghozzá egy futsaledzést!

Balogh Tamás

A nem mindennapi ötlet egy lelkes sport- és persze futsalbarát apuka, Áron Csaba fejéből pattant ki, akinek ezután már egyenes útja vezetett „Facsihoz”. Őt pedig hasonló kihívásokkal nehéz lenne sarokba szorítani. A feladatokat gyorsan megosztották. Az edző alkalmi, rangos mezt készíttetett az ünnepeltnek, Csaba pedig a szokásos partielőkészületeket vette kézbe. Egy komoly edzéshez persze jól mutat egy példaképnek való segítség is. A választás Fridrich Dávidra, a csapat válogatott játékosára esett, aki megismerve a különleges és szép feladatot, kemény félperces gondolkodás után rábólintott, és csatlakozott a projekthez!

Áron Csaba Máté és barátai különleges meglepetést kaptak a születésnapi bulin Fotó:BaloghTamás

Facskó József így idézte fel az eseményeket: – Játéknak tűnik a feladat, de mint tudjuk, azt is nagyon komolyan kell venni, hogy élvezetessé váljon. Éppen ezért Fricivel igazi „komoly” futsaledzést és bemutatót tartottunk a nyolcadik születésnapját ünnepelő Áron Csaba Máténak és a barátainak. Mindannyian kaptak ajándékot, mert Áron Csaba megígérte nekik, ha a szüleik elengedik őket a futsalklub nyári táborába, akkor ő fedezi az azzal járó kiadásaikat. Hiba csak egy akadt: a lelkes új futsalosok úgy kihajtották magukat ezen az ajándék tréningen, hogy alig tudtak csipegetni a terített asztalról. Igaz, hogy ekkor nagy rutinnal fújtak egyet, és utána már az uzsonna elfogyasztásával sem volt semmi problémájuk! Nagyon kellemes program volt. Annak külön örülök, hogy a futsal játszása ennyire komoly ajándékot jelent már az ilyen fiatalok számára is. Hamarosan kezdődik a nyári sporttáborunk, ahol a tavalyihoz hasonlóan minden általános iskolai korú gyerek kipróbálhatja a mi remek sportágunkat és mellette egy sor másikat is. Oda várjuk az ünneplő futsalosokat is. Szeretném, ha minél többen jelentkeznének, nem fognak benne csalódni! Büszkék vagyunk arra, hogy mi ketten képviselhettük a klubunkat, és reméljük, hogy kedvet csináltunk számukra a szak­águnkhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában