Már a Fehérvárra koncentrálnak

2018.04.09. 21:50

Két vereség után nagyon kell a győzelem a Dunaújváros Gorillaz csapatának

Két ­mec­cs, két vereség – eddig így fest a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz mérlege a hazai amerikaifutball elitligájában, a HFL-ben. A sebek nyalogatására nincs sok idő, hiszen hamarosan jön a megyei rangadó a székesfehérváriak ellen.

Szabó Szabolcs

Mint arról hétfői lapunkban beszámoltunk 20–0-ra kapott ki a rekordbajnoknak tekinthető Budapest Wolvestől amerikaifutball-csapatunk, a Dunaújváros Gorillaz, amely így nyeretlenül tanyázik az elitliga, a HFL tabellájának alsó tartományában.

Néhány fontos hír a hét végi fordulóból: A címvédő Budapest Cowbells fordulatos mérkőzésen, egy ponttal győzött a Miskolc Steelers vendégeként a hazai amerikaifutball-liga kiemelt bajnokságában (HFL). A tavalyi finálé „visszavágóján” sok volt a labdaeladás, és a fővárosi együttes végül 25–24-re nyert.

A védekezés rendben, a pontok hiányoznak a Gorillák játékából Fotó: HK

A tételes eredmények:

Miskolc Steelers–Budapest Cowbells 24–25, Budapest Wolves–DAK Acél Dunaújváros Gorillaz 20–0, Győr Sharks–TD Store Eagles 10–23, még szombaton játszották: Nyíregyháza Tigers–Fehérvár Enthroners 28–7.

– A Budapest Wolves egy kimagaslóan jó csapat, nem véletlenül vezeti két forduló után a ligát. Arra készültünk, hogy sikerül őket meglepni, ám ez nem jött össze. A legfőbb gondot ismét az okozta, hogy a támadó egységek ezúttal sem muzsikáltak jól. Valamit változtatnunk kell a futójáték és a passzjáték terén is, hiszen még nem szereztünk pontokat, pedig az ehhez szükséges alaphelyzeteket kidolgoztuk. Természetesen mi is úgy terveztük, hogy sokkal jobban kezdjük majd az alapszakaszt, ám ez most nem jött össze, így nem tehetünk mást, össze kell kapni magunkat, és küzdeni a rájátszásért. Két vereség után nem lesz könnyű felállni, de meg kell tennünk. Következő ellenfelünk az újonc Fehérvár Enthroners, amely hozzánk hasonlóan szintén két vereséggel indította a szezont, így egy nagyon kiélezett, ki-ki meccs­re számítok április 22-én a Dunaújváros Stadionban – mondta el lapunknak a Gorillák egyik játékosa Iván László.

Bár a fehérváriak újoncnak számítanak, a Gorilláknak nem lesz könnyű menetük a következő fordulóban.

Székesfehérváron nagyon komoly fejlesztések indultak el e sportágban, és ezzel párhuzamosan építik a helyi csapatot is. Fontos megjegyezni azonban azt is, hogy a Gorillaz eddig mélyen tudása alatt teljesített a legutóbbi két fordulóban. Az újvárosi szurkolók pedig reménykedhetnek, hogy a megyei rangadón végre termőre fordul Grátz Vilmos tréner munkája.SzSz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában