harci tűzzel érkeznek

2018.04.08. 20:46

Hajtós meccsre készül a Dunaferr DUE Renalpin FC

A férfifutsal NB I A csoport 3. fordulójában játsszák a Dunaferr DUE Renalpin FC–FTC Futsal-Fisher Klíma mérkőzést a Dunaújváros Sportcsarnokban hétfőn 19 órától.

Balogh Tamás

Németh Péter: Keményen készültünk a Fradi ellen Fotó: archív/Zsedrovits Enikő / DH

Úgy tűnik, hogy a hétfői ellenfelünk megerősödött és összeérett csapatának változatlanul fontos fegyvere maradt a híres „Fradi-szív”, amivel veszedelmes hajrákat tudnak nyitni a második félidőre. Mivel az előző két mérkőzésen vereséget szenvedtek, nem vitás, hogy nagy harci tűzzel érkeznek.

Komoly erősítéssel és nagy munkával

Mivel a férfifutsal NB I rájátszásában két, öt csapatból álló csoportban zajlanak a mérkőzések, ezért a küzdelmek közben egy-egy alakulat szabadnaposként figyelheti a többiek mérkőzéseit.

A Dunaferr DUE Renalpin FC csapata a következőképpen kezdte ezt a sorozatot.

A nyitócsatában – mert az volt a javából! –, a második fordulóban, jó két hét után ismét a Nyírgyulaj KSE vendégségét élvezhették. A hazai­ak komoly erősítéssel és nagy munkával készültek a rájátszásra. Az elvégzett munkájuk beérni látszik, és ezzel helyenként nagy küzdelemre késztették a mieinket. Ez bizony az eredményen is tükröződik. A félidőben 1–2-es vezetésre álltak a mieink, ami nagy csaták után alakult a megérdemelt 2–3-as újvárosi győzelemmé.

Németh Péter: Keményen készültünk a Fradi ellen Fotó: archív/Zsedrovits Enikő / DH

A Fradi-meccs előtt Takó Csaba vezetőedző a felkészülésükről ezt is nyilatkozta:

– Ezúttal Pál Patrik és Fridrich Dávid a válogatott kerettel készülhetett, ami a játékosoknak és a klubnak egyaránt nagy megtiszteltetés volt! Mellettük a sérüléséből felépülő Horváth Norbert sem tarthatott velünk. Ettől függetlenül az nem lehet kérdés, hogy a miénk egy jobb csapat, és a mérkőzéstől mindenki a győzelmet várja el, ahogy én is. Nyilván szép és eredményes játékot szeretnénk bemutatni hétfőn este is. A rájátszásban már az eredmény a legfontosabb tényező.

Reveland Zoltán, a csapatkapitány is komolyan készül a hétfői csatára: – Biztos nem lesz egy egyszerű mérkőzés, de nehézzé csak mi tudjuk magunknak tenni. A Nyírgyulaj elleni meccshez hasonlóan ezt is nagyon koncentráltan és fegyelmezetten kell megvívnunk, és akkor elérjük a célunkat, egy magabiztos győzelmet. A három pont a lényeg.

Keményen készültek

Németh Pétert, a csapat klasszis játékosát is megkérdeztük a Fradi elleni várható nagy csatáról: – Mindig szikrázó csatát vívunk ellenük, valószínűleg így lesz ez most is. Ezért nem lesz ez egy egyszerű feladat. Nyilván keményen készültünk ellenük a héten, és azon leszünk, hogy a három pontot begyűjtsük.

A mérkőzés szünetében ünnepélyes ceremóniával adják át a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezésében lebonyolított amatőr futsalbajnokság díjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában