Sikeres rajtot vettek a dartsos csapatok

2018.04.03. 20:06

A Dunaújvárosi Darts Club három gárdát indított a bajnokságban

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Dunaújvárosi Darts Club sikerrel teljesített a saját sporttörténelmének valószínűleg az egyik legfontosabb eseményén. Három csapatot indítva megkezdték az első bajnoki idényüket.

Balogh Tamás

Turbok Zsolt (pirosban) vezette a Titánok nevű csapatot Fotó: Hankusz Kálmán

A kívülálló szemével maratoni hosszúságú bajnoki összecsapások szinte egy teljes napon át zajlottak. Az egyik csatározást, a dunaújvárosi Titánokét, a sportággal ismerkedők és a szimpatizánsok is figyelemmel kísérhették az MMK aulájában.

Az első forduló tapasztalatait Körmendi Mihály, a klub vezetője foglalta össze.

– Az első hazai, NB III-as bajnoki bemutatkozásunkat a Turbok Zsolt vezette Titánok kezdték meg. Az első napi mérlegük egy erősnek mondható, ötcsapatos csoportban, egy győzelem, egy döntetlen és két vereség. A mérkőzések délelőtt tíztől este hatig tartottak. A Keselyűk elnevezésű csapatunk Budapesten szerepelt. Vezetőjük Bencze Balázs. Ők a Princ of Darts nevű, Budapest egyik legújabb és legszebb termében próbáltak szerencsét. A mérlegük egy győzelem és két vereség. Harmadik alakulatunkat, az Ördögöket én vezettem. Mi egy győzelemmel és két döntetlennel tértünk haza a magyar darts utánpótlásának fellegvárából a Smile DC-ből. Alapjában véve kezdésnek nem volt rossz az első napi teljesítményünk. Bizony előfordult, hogy az első bajnoki mérkőzések izgalmai miatt, egy-két játékosunknak még megremegett a keze. A célunk ebben az erős mezőnyben a biztos helytállás.

Turbok Zsolt (pirosban) vezette a Titánok nevű csapatot Fotó: Hankusz Kálmán

Nagy feladat áll előttünk, hiszen hatvanegy csapat közül kerül ki az a tizennégy, aki majd a rájátszásban versenyezhet az NB II-be kerülésért. Azt szeretnénk, ha legalább egyik csapatunk elérné a bravúrt, hogy bekerüljenek a rájátszásba. Azt a megmérettetést novemberben bonyolítják le. A következő fordulóban mindhárom csapatunk Budapesten fog szerepelni májusban. Hazai pályán legközelebb az Ördögök lépnek a táblák elé augusztusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában