Sorsoltak a kontinenstornára

2018.03.07. 21:55

A címvédő női vízilabda-válogatott mellé kerültek a spanyolok és az oroszok is

Kisorsolták a júliusi vízilabda Európa-bajnokság csoportbeosztásait Barcelonában. Női válogatottunk ellenfele a házigazda spanyolok mellett az orosz, a szerb, a török és a német együttes lesz.

Gallai Péter

Bíró Attila szövetségi kapitány együttese 2016-ban Belgrádban megnyerte a kontinenstornát, így az első kalapból várhatta a szerdai ceremóniát, ugyanis az ottani eredmények alapján állították fel az erősorrendet. A Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics játékosaira is alapozó együttes végül a világbajnoki második Spanyolországgal, Oroszországgal, Szerbiával, Törökországgal és Németországgal találkozik a B csoportban. A hatosból az első négy jut tovább a negyeddöntőbe, s egyértelműen az első két rivális elleni találkozó lesz a legnehezebb és a legfontosabb. Az A csoport beosztása: Hollandia, Olaszország, Görögország, Franciaország, Izrael, Horvátország.

– Teljesen mindegy volt, kit ki mellé húznak, hiszen a hat erős európai csapat játékereje hasonló, így biztos volt, hogy két erős csoport alakul majd ki. Bebizonyítottuk eddig is, hogy mindenkit le tudunk győzni, ugyanakkor azt is látni kell, hogy törékenyek is vagyunk még. Azon dolgozunk, hogy ez változzon. A pontevedrai mérkőzéseink, az Európa Kupa nyolcas döntő, majd a spanyolok elleni világliga-mérkőzések ezt a célt szolgálják, noha az Eb-vel kapcsolatos konzekvenciákat majd akkor sem lehet még levonni. Az egyértelmű, hogy a spanyolok és az oroszok ellen Barcelonában ki-ki meccset vívunk, és a csoportgyőzelem sokat érhet, hiszen akkor a négy közé jutásért várhatóan könnyebb ellenfél, minden bizonnyal a francia várna ránk – értékelte a sorsolást a szövetség honlapjának Bíró Attila.

Bíró Attila szövetségi kapitány reméljük megint jól mutatja az irányt, ami ismét Európa-bajnoki győzelmet érhet Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Ami pedig a férfiakat illeti: Märcz Tamás kapitány csapata az olimpiai harmadik olaszok mellett a németekkel és a grúzokkal került egy csoportba. A férfitornán 16 válogatott szerepel, a négycsapatos csoportok győztesei egyből a negyeddöntőbe jutnak, amíg a második-harmadik helyezettek keresztbe játszanak a nyolc közé kerülésért. – Négy hasonló erősségű csoportot sorsoltak, nekünk a továbbjutás szempontjából nyilvánvalóan az olaszok elleni találkozó lesz a kulcsmérkőzés – értékelt a szövetségi kapitány az MVLSZ Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában