vereség a nyitányon

2018.03.25. 21:21

Pont nélkül maradt, így kikapott a Gorillaz

A magyarországi amerikaifutball-bajnokság kiemelt osztálya küzdelemsorozatának a Fezen HFL első fordulójában Dunaújvárosban a labdarúgóstadionban is, lezajlott az első mérkőzés.

Balogh Tamás

DAK Acél Dunaújváros

Gorillaz–Győr Sharks 0–3 (0–0, 0–0, 0–0, 0–3)

A goromba tréfáival jelentkező idei tavasz ezúttal is hozta a nyitó formáját, kiegyensúlyozott novemberi klímában mutatkoztak be a csapatok a csípős széllel dacoló, szép számmal érkező szurkolóknak. A kiegyensúlyozott, magabiztos hangulatot Kiss Csaba biztosította, aki már nyolc éve a Gorillaz szpíkere. Rajta nem múlott a hazai siker.

Legutóbb, tavalyi HFL szezonban Győrben találkozott egymással a két csapat, ott a 14-0-ra hazaiak nyertek. Lett volna mit törleszteni. A tavalyi szezonhoz képest elég sok helyen változott a Gorillaz, és az újjáalakult csapat sikerességéhez még további kemény munka árán vezet az útjuk. A mérkőzés első részében beszorultunk, az első negyedben nem is volt olyan játéka a mieinknek, amely hosszan az ellenfél térfelén zajlott. Aztán kijöttünk a szorításból és volt egy interception-unk is, de a győriek területén nem igazán működött a Gorillák előre megtervezett stratégiája.

Egymásnak feszültek – a szezonnyitón is nagyot küzdöttek a Gorillák, a győzelem azonban elmaradt Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A második negyedben végre csapatunk átvette az irányítást, de a lehetőségeinket sajnos nem tudtuk pontra, pontokra váltani. A nagy küzdelmek dacára 0-0-val vonultak a félidőre a küzdő felek. Mindkét gárdának „állt a zászló”, a pontoktól csupán néhány yard választotta el őket, de egyiküknek sem sikerült befejezni egy támadást sem. Már akkor is érezni lehetett, hogy ez egy olyan meccs lesz, ahol az első pontokkal – bármennyi is legyen az – be lehet húzni a győzelmet.

A szünet után, a második félidőben még nagyobb csata bontakozott ki. A játékot a Gorillaz kezdte ígéretesebben, de az a bizonyos hajszálnyi távolság mindig megakadályozta őket a vezetés megszerzésében. Kemény meccsen, váltakozva nyomultak előre a csapatok, de a hajrában, az óriási küzdelemben az Ezüsthátúak, hüvelyenként nyerték a távolságot, majd a végjátékban, sorozatos időkérések után egy bátor és szerencsés lövéssel döntötték el meccs sorsát a kisalföldiek (0-3).

Egymásnak feszültek – a szezonnyitón is nagyot küzdöttek a Gorillák, a győzelem azonban elmaradt Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Nem szokványos eredmény. Az amerikai profi liga, az NFL történetében még az ősidőkben fordultak elő hasonlók, de a mai modern játékokban nem is emlékszem hasonló tipp-mix gyilkos végeredményre.

A győztes rúgást Kövecses Attila követte el, a Gorilláktól pedig Beretka, Krasznai és Hegedűs nevét kell kiemelni.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy az első fél­időben egyszer kellett a mentőkhöz fordulni: az egyik győri játékos könyöksérülést szenvedett, de az ilyesmi „belefér” ebbe a kemény, férfias játékba. Egy újdonságot is láthattak a nézők: a nehezen eldönthető kérdésekben többször is videóbíróhoz fordultak a játékvezetők. A HFL idénynyitó fordulójának eredményei: Dunaújváros Gorillaz–Győr Sharks 0–3, szombaton játszották: Fehérvár Enthroners–Budapest Wolves 7–35, Budapest Cowbells–TD Store Eagles 26–7.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában