minden évben

2018.02.05. 21:36

Szerencsi emléktorna

Szombaton a Dunaújvárosi Kohász ifjúsági kézilabdacsapata eleget téve egy kérésnek Sze­rencs­re utazott, ahol egy tornát rendeztek a helyiek Kulcsár Anita Emléktorna néven.

Jankó Árpád

Tudni kell, hogy az autóbalesetben elhunyt világklasszis kézilabdázó, beálló ebben a városban született. A dunaújvárosi ifjúsági kézilabdázókat Takács Árpád vezényelte Szerencsen. A tornán egyébként három U 10-es csapat, a balkányi, a szerencsi és a sóstóhelyi gárda indult, az ifisták között pedig a szerencsi együttes mellett a sárospataki és az alsózsolcai csapat szerepelt. A versenynap végén pedig a Dunaújvárosi Kohász játszott Kulcsár Anita nevelőegyesületének, a Kölcsey DSE Nyíregyháza gárdájával.

A DKKA csapata: Csapó Kincső, Németh Kata, Fodor Neszta,  Kanyó Viktória, Husti Hanna, Johana Jovovic, Frányó Laura, Koronczai Petra, Takács Cecília, Mihály Petra, Penzer Kata, Keringer Klaudia, Gengeliczky Lili, Pál Eszter. A két csapat kétszer harminc percet játszott. Az első félidőben a D. Kohász 19–18-ra nyert, a végeredmény pedig 42–30 lett szintén a dunaújvárosiak javára. Takács Árpád a támadójátékkal volt elégedettebb, sok gólt dobtak gyorsindításból az újvárosi lányok. Fodor Neszta nyolcszor talált be a kapuba. De Jovovic is remekül támadott, átlövésekből szerezte góljait. Penzer Kata pedig elnyerte a legjobb  beállónak járó vándorserleget.  A díjat Kulcsár Anita családtagjai adták át. Jövőre ismét megismétlik Szerencsen ezt az emléktornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában