Harmadszor nyerni a Tüskecsarnokban

2018.02.08. 21:13

Jakub Izacky kétmérkőzéses eltiltást kapott

A hét végén befejeződik a jégkorong Erste Ligában a középszakasz, kiderül, a Dunaújvárosi Acélbikák kivel játszik a rájátszásban. A DAB pénteken a MAC vendége lesz, vasárnap pedig az Újpest érkezik Duna­újvárosba.

Agárdy Csaba

A Bikák vezére, Azari Zsolt szorgosan termeli a pontokat Fotó: ZsE

A középszakasz két legutóbbi fordulójában a dunaújvárosiak két, fordulatos mérkőzést játszottak. A MAC Budapest ellen hazai környezetben 3–1-re vezettek, majd a vendégek egy perc alatt egyenlítettek. A hajrá azonban Jason Morgan csapatáé volt, és végül 6–3-ra nyert a DAB.

Ezután a DVTK Jegesmedvék érkeztek Dunaújvárosba.  Ekkor is 3–1-re vezetett a dunaújvárosi együttes, a vendégek ekkor is egyenlítettek, de a hajrá most a riválisé volt, és a miskolciak győztek 6-3-ra.

A DAB mérkőzése pénteken 19 órakor kezdődik a Tüskecsarnokban. Az alapszakaszban kétszer játszottak itt a felek, és mindkétszer az Acélbikák nyertek, vagyis egyáltalán nem esélytelenül érkeznek Budapestre. Könnyen elképzelhető, a középszakasz felsőházában ugyanaz a sorrend alakul majd ki, mint az alapszakaszban, vagyis a DVTK, a MAC, a DAB és az UTE követi egymást. Azonban az is elképzelhető, hogy a dunaújvárosiak megelőzik a MAC-ot. Ehhez az Acélbikáknak meg kell nyerniük mindkét hátralévő meccsüket, amíg a MAC-nak el kell veszítenie. A DAB  esélyes arra, hogy megszerezze harmadik győzelmét a Tüskecsarnokban, majd vasárnap (17 óra) legyőzzék hazai környezetben az Újpestet, a MAC pedig minden gond nélkül kikaphat Miskolcon.

A Bikák vezére, Azari Zsolt szorgosan termeli a pontokat Fotó: ZsE

Az biztos, hogy Jakub Izacky nem lehet ott a társai között, mert a fegyelmi bizottság két mérkőzésről eltiltotta. Néhány mondat a fegyelmi bizottság döntéséből. „Az Erste Liga fegyelmi bizottsága a játékvezetői testület elnökének jelzése alapján megvizsgálta a Dunaújvárosi Acélbikák–DVTK Jegesmedvék mérkőzés 2. percében történt esetet, amikor Jakub Izacky megrúgta ellenfelét. Az esetet a játékvezetők nem észlelték. A fegyelmi bizottság az alábbiakat állapította meg: az Acélbikák játékosa a mérkőzés 2. percében megrúgta ellenfelét. A fegyelmi bizottság a fentiek miatt Jakub Izackyt két Erste Liga-mérkőzésről eltiltja.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában