DAB

2018.01.08. 21:19

Nagy Márk Máténak sokba kerül majd a vasárnapi három gólja

Nagyon kevesen gondolták volna a szezon előtt, sőt, még a szezonkezdet után is, hogy az Erste Liga alapszakaszának két fordulóval a vége előtt a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a középszakaszt a felsőházban kezdhetik majd meg. Pedig így történt.

AGÁRDY CSABA

Azari Zsolt csapatkapitány szerint nagyon jó helyzetbe hozta magát a társaság, de azzal is tisztában van, messze még a bajnokság vége Fotó: Zsedrovits Enikő

Fotó: Zsedrovits Enikő

Mert nézzük csak meg, miként kezdte az Erste Ligát a DAB. A szeptember 8-i nyitányon hazai pályán 5-3-ra kikapott a MAC Budapesttől. A következő tíz meccsből azután hetet elvesztett, és a csapat a tabella végén tartózkodott. Utána következett az edzőváltás, a cseh David Musial helyét a kanadai Jason Morgan vette át, aki a második mérkőzése után egy tizenegy győzelemből álló szériát produkált. De az is az igazsághoz tartozik, hogy menet közben Hugo Turcotte és Becze Tihamér érkeztével a támadórészleg megerősödött. Ami a lényeg, az Acélbikák fokozatosan jöttek fel a tabellán, és a vasárnapi forduló után, amikor hazai pályán a Brassót verték 3-2-re, már a második helyén állnak (igaz, a MAC egy meccsel kevesebbet játszott), és biztos tagjai a középszakasz felsőházának.

A remek menetelés kapcsán beszélgettünk Azari Zsolt csapatkapitánnyal.

Igaz, részsikert ért el a csapat, de mégiscsak sikert. Hisz még a játékosok sem nagyon hittek abban, hogy a felsőházban kezdhetik a középszakaszt. Ünnepeltek kicsit?

Azari Zsolt csapatkapitány szerint nagyon jó helyzetbe hozta magát a társaság, de azzal is tisztában van, messze még a bajnokság vége Fotó: Zsedrovits Enikő

- Tizenhárom nap alatt hat mérkőzést játszottunk, elég kimerültek vagyunk. Nem beszélve arról, hogy minden meccsre úgy készültünk, hogy az a legfontosabb. Feszített tempó volt. Egy picit persze ünnepeltünk. Jason Morgan felajánlotta, ha vasárnap kiharcoljuk a felsőházba jutást, akkor ad két nap pihenőt, ezért legközelebb csak szerdán edzünk.

Két meccs még hátravan az alapszakaszból, most már csak arra kell várniuk, hogy ki lesz a negyedik csapat a DVTK, a DAB és a MAC mellett a felsőházban...

- Erre nem számítottam, nagyon jó pozícióba hoztuk magunkat. Van időnk felkészülni a folytatásra, arra, hogy miénk legyen a legjobb kondícióban lévő, legegységesebb gárda a középszakaszra. Persze tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon messze még a bajnokság vége.

A fiatal Nagy Márk Máté szerezte vasárnap mindhárom góljukat. Mibe kerül ez majd neki?

- Amennyiben lesz rá idő arra, hogy ennek okán megvendégelje a társaságot, akkor az bizony nem lesz olcsó számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában