Az Acélbikák győzelme felsőházi folytatást ér

2018.01.07. 20:55

A dunaújvárosi csapat mindhárom gólját Nagy Márk Máté szerezte

Ami a lényeg: a DAB a felsőházban folytatja. Az Acélbikák vasárnapi hazai környezetben az Erste Ligában 3-2-re megverték a Corona Brassót. Ezzel meg lett az a három pont, ami a felsőházhoz kellett.

AGÁRDY CSABA

A huszonegy éves Nagy Márk Máté háromszor köszönt be. Mondani sem kell, hatalmas érdemeket szerzett csapata tegnapi sikeréből

A dunaújvárosiak közül Izacky eltiltás, Novotny és Hüffner pedig sérülés miatt hiányzott. Talán ebben a bajnokságban nem is érdemes megjegyezni, hogy a csapatok egyből nagy iramot diktáltak, és egymásnak estek. Ezt már fogadjuk el alapvetésnek. Az első helyzet a DAB előtt adódott az 5. percben. Ezután két szólót is láthattak a szurkolók, „igazságosan elosztva” a két csapat között. A 8. percben emberelőnybe kerültek az Acélbikák, de büntetőt is ítélhettek volna a játékvezetők, ám ami a lényeg: nem született találat. Született viszont a kiállítás lejárta után, amikor Nagy Márk hatalmas gólt lőtt (1-0). A dunaújvárosiak többet birtokolták a korongot, időnként tetszetős támadásokat vezettek, de néha még a legjobb helyzetben sem lőttek, hanem egy passzt még „becsempésztek” a játékukba, amik fölöslegesnek tűntek. A 19. percben egyenlítettek a vendégek, így 1-1-es állásnál mehettek pihenőre a csapatok.

Ismét sokan voltak kíváncsiak az Acélbikákra. A lelátó ülőrésze szinte teljesen megtelt
Fotók: Ady Géza

A második játékrész kiegyenlítettebb volt, mint az első, mindkét oldalon nagy helyzetek alakultak ki – az egyik legnagyobb Azari szólója volt -, de a kapusok mindkét oldalon remekeltek. A DAB játékát továbbra is befolyásolta a sok passz, és a nagy számok törvénye alapján a sok passzba sok hiba is becsúszott. Egy rossz átadást a harmad utolsó percében a brassóiak majdnem góllal büntettek, de maradt az 1-1. A döntés – mint legutóbb Fehérváron -, most is az utolsó harmadra maradt. És, ha már a pénteki fehérvári meccset említettük, újabb hasonlóság: itt is kinyílt a befejező játékrészben a gólzsák. A 6. percben Nagy Márk ugrott ki a védők közül, és szép gólt lőtt.

A huszonegy éves Nagy Márk Máté háromszor köszönt be. Mondani sem kell, hatalmas érdemeket szerzett csapata tegnapi sikeréből

Öt perc múlva Nageler tette ugyanezt, de az ő korongja kipattant a kapusról, azonban ott volt Nagy, és máris 3-1 volt a DAB javára. Az 51. percben Zabludovskyy szépített. Izgalmasan telt a harmad második fele, az utolsó két perc előtt a Brassó lehozta kapusát, és helyette is mezőnyjátékost küldött be. A húzás nem sikerült, a DAB megőrizte előnyét. Az Acélbikák győzelme azt jelenti, hogy a hátralévő két forduló eredményétől függetlenül ott lesznek a felsőházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában