Újvárosiak a Heraklész programban

2017.12.15. 20:30

A mai serdülő és ifjúsági tornászlányok lehetnek a jövő olimpikonjai

Jó híreket hallottunk a Dunaferr SE tornaszakosztály háza tájáról. Több tornászlány is bejutott a Heraklész programba. Ez tulajdonképpen az ifjú bajnokok programja, vagyis a magyar torna utánpótlás-válogatottjának a kiemelése.

Jankó Árpád

A legutóbbi országos versenyen, a mesterfokú bajnokságon is remekül versenyzett Mayer Gréta és Makai Lilla Fotó: Takahashi Katsumi

Ezekkel a tornászlányokkal nagy tervei vannak a Magyar Torna Szövetség szakembereinek. A kiválasztás természetesen az egyesületeknek komoly elismerést jelent. A dunaújvárosi serdülők között Mayer Gréta és Makai Lilla részesült ebben az elismerésben (tizenegy évesek). Ezekből a tehetséges fiatalokból lehet majd válogatni évek múltán. Például már a 2024-es nagy világversenyek, az olimpia terveiben szerepelnek ezek a versenyzők, mivel ők akkor érik el a felnőttkorosztályt. Ugyanezt az elismerést az ifjúsági kerethez tartozó Makovits Mirtill is megkapta, mert minden bizonnyal, a terv szerint vele pedig a 2020-as olimpián számolnak. Az ifisták akkor lesznek felnőttkorosztályúak.

A legutóbbi országos versenyen, a mesterfokú bajnokságon is remekül versenyzett Mayer Gréta és Makai Lilla
Fotó: Takahashi Katsumi

Ez az év utolsó szakaszának nagyon jó híre. Azt bizonyítja, hogy a Dunaferr SE folyamatosan dolgozik a minőségi utánpótlás kinevelésében. A serdülőink a mesterfokú bajnokság után azonnal Tatára utaztak, ahol Jordanov Zoltán foglalkozott velük. Jordanov eddig Svácban dolgozott, és az ottani válogatott szövetségi kapitánya volt. Az ő feladata lesz itthon a kicsikkel való gyakorlás. Az ifjúsági versenyzőket pedig majd Draskóczy Imre, a jelenlegi szövetségi kapitány fogja össze.

A dunaújvárosi tornaszakosztályban egyébként már két új edző dolgozik: Varga Gyula és Turcik István foglalkozik a gyerekekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában