acélbikák

2017.12.19. 21:22

A címvédő Jegesmedvék következnek

A Dunaújvárosi Acélbikák remek szériát tudhatnak maguk mögött az Erste Ligában. A DAB hokisai tizenegy meccset nyertek sorozatban. Csütörtökön a címvédő és listavezető DVTK Jegesmedvékhez látogatnak a dunaújvárosiak. A találkozó 18.30 órakor kezdődik.

Odnoga Mátyás a legeredményesebb Acélbika Fotó: ZsE

Abban, hogy remekül menetelnek az Acélbikák nagy szerepe van Odnoga Mátyásnak, aki eddig remek szezont produkált. A győri nevelésű csatár három éve Debrecenből került Dunaújvárosba, és évről évre fejlődik, egyre jobb teljesítményt nyújt. A huszonkét éves játékos az alapszakasz kétharmada után a legeredményesebb Acélbika. Huszonkét mérkőzésen tizenhárom gólt lőtt, és hat gólpasszt adott.

- Nagyon jó döntést hoztam, amikor két éve ideigazoltam. Lehetőségem volt nagyon keményen edzeni, igaz, a korábbi edzőim kevés lehetőséget adtak a bizonyításra. Most viszont élvezem Jason Morgan vezetőedző és David Musial másodedző bizalmát. Az is nagyon fontos, hogy a két szakember közös nevezőn van. Talán ennek is köszönhető, hogy az utóbbi hetekben ilyen eredményesek vagyunk.

Talán érdemes megjegyezni, hogy a DAB-nak a 2013-14-es szezonban volt egy hasonló jó sorozata a ligában, akkor tizenhárom győztes meccs után éppen Miskolcon kapott ki.

Odnoga Mátyás a legeredményesebb Acélbika
Fotó: ZsE

- Lendületben vagyunk, győzni megyünk Miskolcra. Persze tisztában vagyunk azzal, hogy a maximumot kell nyújtanunk ahhoz, hogy győztesen jöjjünk haza.

Jason Morgan, a DAB kanadai vezetőedzője így nyilatkozott meccs előtt: – A legutóbbi mérkőzésükön hosszabbításban legyűrte a DVTK-t az UTE, tehát biztosak lehetünk abban, hogy nagyon erős teljesítménnyel, jó meccset játszva akarnak majd visszakerülni a helyes útra. A miskolci csarnok nagyon nehezen bevehető vár, jók a szurkolók és természetesen kiváló a csapat is. Mi a legjobb játékunkat játsszuk most, tehát izgatottan várom, ez mire lesz elég az első helyezett ellen. Az bizonyos, hogy minden játékosnak a lehető legjobb teljesítményt kell produkálnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában