megszerzett első hely

2017.11.30. 20:14

A Zsebibaba lányok után a mesterjelöltek lépnek fel

Az utolsó nekifutásoknál tartanak a dunaújvárosi tornászok. A Zsebibaba verseny már lezajlott, és most péntektől a Mesterfokú bajnokság következik.

JANKÓ ÁRPÁD

Kovács Zsófia is szorgalmasan készül a hét végi versenyre Fotó: Ady Géza

A legkisebbeknek rendezett Zsebibaba verseny őszi fordulóján nagyszerű dunaferres eredmények születtek. A II. korcsoportban (2009-2010. születésűek) a csapat az első helyen végzett. A következőkből állt a nyertes dunaújvárosi gárda: Benkő Boglárka, Fehér Lili, Szij Emese, Golubov Csenge, Bindisch Dóra, Galambos Nelli, Tóth-Pál Rebeka és Margiotta Karol. Az edzők Badics Réka és Turcsik István voltak. Mind a négy szeren nagyszerűen teljesítettek a lányok. A II. korcsoportosok (2008-2007. születésűek) Szőke Nóra és Turcsik István tanítványai is remekeltek. A csapat a második helyen végzett. Az összeállítás: Czuczor Ninetta, Török Laura, Szilasi Tímea, Gábor Katalin, Salamon Krisztina, Mayer Eszter. Egyéni összetettben Gábor Katalin a negyedik helyen végzett. A Dunaferr fiataljai szép gyakorlatokat mutattak be szinte mindannyian, mégpedig rontás nélkül.

Kovács Zsófia is szorgalmasan készül a hét végi versenyre Fotó: Ady Géza

Most pénteken pedig a nagyobbak lépnek a szerekhez. A mesterfokú bajnokság és a felnőtt I. osztályú szuper csapatbajnokság következik december 1-3. között, mégpedig Győrben, az EYOF csodálatos színhelyén, az olimpiai sportparkban. Az év utolsó versenyének elnevezése elég hosszú és még magyarázatra is szorul. Ugyanis a szuper csapatbajnokságban a csapatok öt versenyzője nem mind felnőtt. A szabály az, hogy legalább egy tornásznak kell felnőtt korosztályúnak lennie. Az öt versenyző közül a legjobb négy eredménye számít majd a végelszámolásnál, az egy felnőtt tornász eredménye mindenképpen beszámítandó. Természetesen ez az országos verseny férfi és női tornászoknak ad lehetőséget a versengésre. Pénteken délután lesz a csapatbajnokság, az egyéni összetett és a selejtezők a szerfinálékra. Szombaton és vasárnap pedig a szerenkénti döntőket rendezik meg.

Azt tudni kell, hogy a Dunaferr SE tornászcsapata az első helyről várja az újabb viadalt, vagyis a mostani második fordulót. A legerősebb magyar tornászklubok is szerepelnek a versenyen, így a Postás SE, a KSI, a Békéscsaba, a Szombathely. Várható, hogy nagy vetélkedés után születik majd meg az eredmény. A dunaújvárosi csapatban az egy felnőtt versenyző természetesen Kovács Zsófia lesz. A többiek: Miklós Dorina (ifjúsági), Makovits Mirtill (ifjúsági), Makai Lilla és Mayer Gréta serdülő. Halász Dóra Szimonetta egyéni összetettben indul majd.

A dunaújvárosi tornászok gyakorlatai között találhatóak újak is, tehát lehet majd a bemutatáskor izgulni, hogy jól sikerüljenek. Ilyen lesz például majd a felemás korlát versenyen is. Török Dániel edző most is hangsúlyozta, hogy a Dunaferrben nem elérendő helyekben gondolkodnak. Az a fontos, hogy a gyakorlat legyen pontos, szépen előadott. És ez majd hordozza a pontszámokat, az eredményt.

- Örülök, hogy a csapatbajnokság versenye került az év végére, mert a Dunaferrben mindig motiváló a csapatverseny. Működik a szakmai egység, különböző csoportból áll össze a résztvevők közössége, és ez mindig húzóerőt jelent. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a mi nagy családunkban a csapatszellem mindig erős.

Az edző nyilatkozatát megerősítette Kovács Zsófia véleménye: – Nagyon örülnénk, ha sikerülne nyerni. Szerintem nagyon jó az összetartás a csapatunkban. Mi mindig drukkolunk a másiknak, szurkolunk egymásnak, ha kell vigasztaljuk a másikat. Ez a csapategység jellemzi a Dunaferr csoportját. Az év utolsó versenye lesz ez, tehát nem csoda, hogy már érzem egy kicsit a fáradtságot. De tiszta a lelkiismeretem, úgy gondolom, mindent megcsináltam az edzéseken, amit kellett, sokat dolgoztam. Most nincsenek új gyakorlataim, a régi elemekkel versenyzem – mondta Kovács Zsófia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában