Futócipő helyett labda a főszerepben

2017.11.28. 20:07

Szerda délelőtt itthon edzőmérkőzés a Kispest csapata ellen

A női kézilabda-világbajnokság miatt most hosszabb szünet következik az első osztályú bajnokságban. A magyar válogatott szombaton kezd Norvégiával (20.30). Jut, ameddig jut. Majd utána december 30-án lesz a következő bajnoki találkozó a Ferencváros ellen. Mégpedig a Fradi csarnokában.

JANKÓ ÁRPÁD

Az igazolt fiatalok közül Monori Orsolya is megkapta a vezetőedző dicséretét Fotó: Ady Géza

Jelenleg tehát két dolgunk van. Szurkolni a magyar válogatott csapatnak, és szurkolni Kovács Annának, aki jobbátlövőként tagja a keretnek. Ezek a napok arra jók, hogy egy rövidke értékelést tegyünk az eddigi bajnoki sorozatról, és figyelemmel kísérjük a hétköznapok munkáját.

György László, a D. Kohász vezetőedzője visszamenőleg aránylag erőteljesnek, keménymek tartja a nyári alapozást, a felkészülést a rajtra.

- Majd jött három mérkőzés, amelyet magabiztosan nyertünk meg. A Budaörs, a Békéscsaba és a Vasas, végül az idegenben (az is értékes) MTK elleni elért 26-26. A Győr, a Siófok, az Érd elleni vereség pedig a várakozásnak is megfelelt, ha figyelembe vesszük milyen nagy játékosvásárok, mozgások voltak a riválisoknál. Sorban igazolt néhány együttes nemzeti válogatottakat. Tehát a mi fiataljainkkal szemben realitás született. Az is reális, hogy a dánok jutottak tovább az EHF Kupában, bár az is igaz, voltak esélyeink a továbbjutásra. Csak hát: a ziccerek kimaradása, a fegyelmezetlen támadások, a kisebb sebesség, a dánokénál több hiba befolyásolta a végeredményt. Az viszont öröm volt, hogy több fiatal játékosunk megismerte a a nemzetközi porond légkörét a pályán. És a védekezés, a kapusteljesítmény is megfelelő volt. A nyáron leigazolt fiatalok közül kellemes benyomást tett rám Bouti Fruzsina, Monori Orsolya és Dombi Luca is.

Az igazolt fiatalok közül Monori Orsolya is megkapta a vezetőedző dicséretét
Fotó: Ady Géza

Most lehet a bajnoki szünetben céltudatosan gyakorolni a játékelemeket...

- Szeretném, ha a csapatrészek, a csoportok, a páros tevékenységek hatékonyabbak lennének a csapat játékában. A női világbajnokság miatt most hosszabb szünet következik az első osztályú bajnokságban. A magyar válogatott szombaton kezd Norvégiával (20.30 óra). Jut, ameddig jut a címeres csapat, reméljük sikeresen szerepel majd. Utána december 30-án lesz a következő bajnoki találkozó a Ferencváros ellen, a Fradi csarnokában. Addig sok labdás gyakorlás, taktikai, technikai megoldások lesznek a műsoron. A játékelemek gyakorlására pedig jó alkalmat nyújtanak az edzőmérkőzések.

Kik ellen játszik a csapat?

- Szerda délelőtt 10.30 órakor itthon a Kispest lesz az ellenfelünk. December 6-án délelőtt (10.30), délután (16 óra) a Vasassal játszunk, december 15-én Siófokra utazunk, és jön utána hozzánk az MTK december 21-én.

Most izgulhatunk a magyar válogatottért, és várjuk a sikeres szereplést...

- Az eddigi felkészülési mérkőzések eredményeiből sokat nem lehet leszűrni. Sok felállásban, más összeállításban játszott a magyar csapat. Próbálkozott eddig a szövetségi kapitány többféle változattal. Sokszor tapasztaltuk, hogy nehezen indult be a válogatott, majd a végére feljavult. Mindenesetre szurkolunk nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában