Magyar kupa

2017.11.20. 18:56

Négyen utazhattak Hollandiába, a BVSC lesz az ellenfél

A magyar női vízilabda-válogatott ma Hollandiában játssza első világliga csoportmérkőzését, az utazókeretbe végül négy dunaújvárosi került.

Gallai Péter

h

Az utrechti találkozón Szilágyi Dorottya, Garda Krisztina, Vályi Vanda és Gurisatti Gréta kaphat szerepet Bíró Attila szövetségi kapitánytól, aki ezúttal nem számít a bő keretbe behívott Mchunu Hlengiwe és Horváth Brigitta játékára.

- Itt a lehetőség sokaknak a bizonyításra. Fontos, hogy kiderüljön, kikre lehet számítani a nemzetközi mezőnyben. Bolonyai visszavonult, Takács a válogatottól búcsúzott el, de a névsorsból látszik, több Európa-bajnokunk is hiányzik – az ő képességeikkel tisztában vagyok. Örülök, hogy a világligában és az Európa Kupában is indulunk, lesz lehetőségünk arra, hogy az Európa-bajnoki bő kerethirdetés előtt lemérjük, hol tartunk – mondta a kapitány a szövetség honlapjának.

Vályi Vanda (b) mellett Szilágyi Dorottya az egyik itthoni edzésen– reméljük utóbbi a mai meccs után is ilyen kézjelzést használhat Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Hétfőn a szövetség székházában kisorsolták a Magyar Kupa elődöntőinek párosítását is, e szerint a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics csapata azzal a BVSC-vel találkozik, amellyel a múlt heti bajnokin 7-7-et játszott Dunaújvárosban. A másik ágon az FTC a címvédő Újpesttel játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában