röpi

2017.11.12. 19:57

Két pont a megyei rangadón

DUNAÚJVÁROS A férfiröplabda első osztály alapszakaszának nyolcadik fordulójában megyei rangadót játszott a Dunaferr Sportegyesület csapata.

Gróf András

A piros mezes Bohnicsek Szilveszter küzdött minden labdáért Fotó: Zsedrovits Enikõ

Dunaferr SE -MÁV Előre SC3:2 (-20, 18, -20, 18, 5)Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Éri Gergely, Nagy Lajos.Dunaferr SE: Iván B., Bohnicsek, Csizmadia, Laczi, Tomanóczy B., Flachner K., Hartyányi (liberó). Csere: Hatvany Zs., Mihucz, Tajti, Iván G., Matyiák.Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.MÁV Előre SC: Tóth A., Balogh P., Németh Zs., Neukum, Damsits, Stefanovics, Takács M. (liberó). Csere: Sziládi, Szőke, Halász, Nagy Á. (liberó), Náhol. Vezetőedző: Németh Edmond.A találkozó elején sokáig fej fej mellett haladt a két csapat. A játszma közepén azonban a vendégek ötpontos előnyre tettek szert. Ekkor az újvárosiak mestere időt kért, ami hasznosnak bizonyult, hiszen két pontra csökkent a különbség. A végjátékban azonban a székesfehérváriak koncentráltak jobban, így megszerezték a vezetést. A második szett elején a vendégek kezdtek jobban, de 9-9-nél sikerült utolérni őket. Ettől kezdve tulajdonképpen már csak egy csapat volt a pályán. A harmadik játszma elején 5-0-ra elhúztak a vendégek, amit végig meg is tartottak. A negyedik játékrészben összekapta magát a Dunaferr, és Hatvany Zsolt irányításával minden labdáért megküzdött. Ennek a mentalitásnak meg is lett az eredménye, ami egyenlítést eredményezett. A mindent eldöntő ötödik játszmában hosszú labdamenetek döntöttek a pontokról. Ebben az időszakban már a hazaiak akarata érvényesült, így az ötszettes mérkőzésen sikerült nyerniük. A megszerezhető három pontból kettőt sikerült itthon tartaniuk, ami azért dicséretes, mert 2-1-es hátrányból kellett fordítaniuk. A mérkőzés összképét tekintve elmondható, hogy az az együttes nyert, amely több energiát mozgósított a győzelem érdekében. Az újvárosiak ugyan hullámzó játékot produkáltak, de nagyot küzdöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában