Mindent megtettek a továbbjutásért

2017.11.30. 20:39

A játék képe alapján nem érdemeltek vereséget

Ugyan az NB I-es Balmazújváros szerdán kiverte a Magyar Kupából a Dunaújváros PASE labdarúgócsapatát, de a teljesen kiegyenlített mérkőzés végeredményét nagyban befolyásolta a játékvezető ténykedése.

GRÓF ANDRÁS

Tóth Tibor egyenlítő találata még visszahozta a reményt Fotó: AG

A találkozót követően Dobos Barna vezetőedző a következőképpen értékelt.

- Nagyot küzdöttünk, de sajnos a továbbjutást nem sikerült kiharcolnunk. Az elején a gólon kívül a játékban is voltak problémáink, de ezeken hamar megoldottuk. A mérkőzés nagy részében sikerült mezőnyfölényben játszanunk, de a helyzeteinkkel rosszul sáfárkodtunk. Azonban el kell mondanom, hogy az eredmény alakulását döntően befolyásolta a kiállítás. Tíz emberrel is sikerült egyenlítenünk, de a hosszabbításban már nagyon nehéz dolgunk volt, és a végén elvéreztünk. Sok hiba és rengeteg jó dolog jellemezte a játékunkat. Csapatként jól működtünk, de az emberhátrány felőrölte az erőnket. Úgy érzem, ha egyenlő létszámban vagyunk végig, ezt a mérkőzést megnyertük volna. A játékvezető ténykedését mi, edzők nem igazán értékelhetjük, el kell fogadni az ítéleteiket.

A csapatkapitány, Csehi Tamás csalódott volt.

- A végeredménnyel nem igazán lehetünk elégedettek, hiszen úgy érzem, a játék képe alapján megérdemeltük volna a továbbjutást. Küzdeni akarásban jelesre vizsgázott a csapat. Végig volt tartásunk, de az emberhátrány miatt a hosszabbításban fizikálisan és mentálisan is elfáradtunk. A játékvezető ténykedéséről nehéz nyilatkozni, de én úgy gondolom, hogy egy NB I-es csapatnak nincs szüksége segítségre a továbbjutáshoz. Egy nagyon jó kis közösség alakult ki Dunaújvárosban, amelynek célja a bajnokság megnyerése. Amennyiben ugyanígy küzdünk a továbbiakban, akkor ez meg is lesz.

Az együttes rutinos védője, Farkas Viktor azonban elégedett az őszi szezonnal.

Tóth Tibor egyenlítő találata még visszahozta a reményt
Fotó: Zsedrovits Enikő

- Csak gratulálni tudok a csapatnak az egész féléves bajnoki és kupaszerepléshez. Büszkék lehetünk erre az időszakra, hiszen igazi csapattá értünk. Nekem már kevés idő van hátra a futballból, de az ilyen mérkőzéseken öröm a srácokkal játszani. A játékvezetővel nem igazán akarok foglalkozni. Egy kicsit belenyúlt a mérkőzésbe, de tíz emberrel is nagyon nagy energiákat mozgósítottunk, és tudtunk egyenlíteni. Az utolsó tíz percben azonban kijött, hogy már az idény végén vagyunk. Kevesen is voltunk egész szezonban, valamint ehhez az iramhoz sem vagyunk hozzászokva. A téli szünetet követően arra kell törekednünk, hogy ezt a formát, csapategységet megtartsuk, mert a másodosztályból szeretnék visszavonulni.

A nyolcaddöntő párosítása a következő: Nagykanizsa – Békéscsaba, MTK – Sényő, Diósgyőri VTK – Vác, ZTE – Puskás Akadémia, Újpest – Paksi FC, ETO FC Győr – Balmazújváros, Debreceni VSC – Dorogi FC, Siófok – Budapest Honvéd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában