Kohász kézi

2017.11.14. 20:30

Agresszív ellenfél lesz a Debrecen

Igaza van György Lászlónak, aki megerőltető nagyon nehéz sorozatról beszél. A női első osztályú kézilabda-bajnokság, a Magyar Kupa és az EHF Kupa sorozataiban gyakran heti két kemény találkozó következik csapata számára.

Jankó Árpád

Szalay Babett

Ilyenkor gondolhat az ember a kegyetlen nyári alapozásra, amely nagyszerű muníciót adott a Dunaújvárosi Kohász játékosainak. Ebben a nehéz sorozatban látható, hogy erőnlétileg nincs gondja a játékoskeretnek. Egyedül a sérülések bekövetkezéstől lehet tartani, mert egyik sorozat sem pehelykönnyű játszadozás, hanem igen kemény – nyugodtan mondhatjuk – harc.

György László, a D. Kohász vezetőedzője a szerdai Debrecen elleni bajnoki mérkőzést (Dunaújváros Sportcsarnok, 18 óra) is nagyon kemény, komoly küzdelemnek jósolja.

- Ismerjük a Debrecen stílusát. Igen agresszívan kézilabdázik a Loki, nyilván főleg védekezésben. Erre számítanunk kell. Nekünk és természetesen a Debrecennek is nagyon fontos a pontszerzés, a győzelem. A hajdúságiak a kilencedik, mi pedig a hatodik helyen állunk a tabellán. Igen komoly vetélkedés zajlik a dobogós és a középső helyezésekért. Nem volt sok időnk a dániai mérkőzés után készülni a Debrecen ellen, de ők is hasonló cipőben járnak, mivel ők is nehéz EHF-mérkőzésen szerepeltek. Nagyon erős, sok légiósból álló játékoskerettel rendelkeznek, de a sok utazás, a romániai vereségük és az állítólagos sok sérülés valószínűleg nehezíti a helyzetüket. A mi sérültjeink: Camila Micijevic, Szalai Babett, Klujber Katrin gyógyulgatnak, meglátjuk, kire lehet ma számítani. Bízom abban, hogy a Koppenhágában mutatott csapategység, koncentráció jellemzi majd szerdán is a csapatomat, és képesek leszünk mozgósítani erőnket. A dániai játékunkra jellemző fegyelmezettség, mintaszerű összefogás példaértékű lehet a bajnoki mérkőzésre is. Hogy ez eredményes legyen, azért nagyon nagy szükségünk lesz a szurkolói buzdításra. Várjuk a csapat barátait a lelátóra, a lelkesítésüket szerdán és szombaton is – nyilatkozta a D. Kohász vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában