Önbizalmat adott

2017.11.15. 19:59

Nehezen indult, könnyed lett a vége

Szerda este a jó játékerőt képviselő debreceni csapat volt a vendége a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának. A hazai vezetőedző, György László megjósolta, hogy igen kemény és küzdelmes találkozó elé néznek szerdán este.

Jankó Árpád

a

A következőt kérte a játékosaitól: legyen fegyelmezett a játékunk védekezésben és támadásban is, játsszunk gyorsan, nagy sebességgel, és ne kövessünk el sok hibát. Azt mondtam a játékosaimnak, hogy az fogja megnyerni a mérkőzést, amelyik csapat kevesebbet hibázik.

A D. Kohász összeállítása a következő volt: Tomasevics – Klujber, Kovács, Szalai, Cifra, Micijevic, Kazai. Csere: Oguntoye (kapus), Monori, Takács D., Dombi, Szekerczés, Bouti, Molnár, Nick, Grosch. Vezetőedző: György László.

Dunaújvárosi Kohász – Debreceni VSC 24-18

Dunaújváros Sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Horváth, Marton.

Jobban kezdett a Debrecen a Kohásznál, de a vezetése csak néhány percig tartott. Szalai góljával a 7. percben fordított a hazai gárda. Ekkor már látható volt, hogy igen kellemetlen, nagyon kemény ellenfél a hajdúsági csapat. Szükség volt Tomasevics kapus bravúrjaira is. Jól védekezett a Kohász, inkább a támadások voltak pontatlanok. Nyilvánvaló, hogy György László vezetőedző ezért kért időt a 19. percben. Mindhiába, mert további gólokat dobott a Debrecen. Túlkomplikálták a támadásokat a hazai kézilabdázó hölgyek, és ebből adódóan többször is labdát vesztettek. A 26. percben kiegyenlített a debreceni együttes (9-9). Folyamatosan cserélt György László abból a célból, hogy megtalálja a jó formában lévő játékosokat. Hosszú idő után végre a csereként beállt Bouti dobott gólt, és ismét vezetett a Kohász (10-9). Közeledett az első félidő vége és 11-10-nél heteshez jutott a Debrecen. Oguntoye nagy bravúrral kivédte a hetest, és így az első félidő egygólos Kohász-előnnyel végződött: 11-10.

Úgy tűnt, hogy az első játékrész utáni pihenő nagyon jót tett a hazai játékosoknak. A második félidő elején megtáltosodott a Kohász. Klujber és Takács Dusmáta két góljával, Micievic találatával, majd Szalai okos góljával alaposan elhúzott a hajdúsági csapattól. Már 19-13-at mutatott az eredményjelző. Az 50. percben, tehát a hajrá kezdetekor 20-15-re vezetett a hazai gárda. Ez az előny már úgy látszott, elegendő lesz a győzelemhez.

A meccs lapzártánk pillanatában ért véget, az eredmény biztos győzelmet jelentett 24-18.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában