Kézilabda

2017.10.13. 21:09

Vincze Melinda szerint a sok munkának meglesz az eredménye

Péntek 13 meghozta a szerencsét. Alig hogy becsörgettem a mobilt, harsány örömmel szólt bele a gazdája. Vincze Melinda, aki tavaly befejezte pályafutását Tiszafüredre, a Tisza-tó felé vezette a kocsiját.

Jankó Árpád

a

Rögtön a lényegre tértem. Vajon milyen gondolatokat váltok ki, ha csak annyit mondok neki:

EHF Kupa 2016 május 6-a Veszprémi Aréna...

- Hát persze, a megnyert döntőnk a Tus Metzingen csapat ellen. Ezt a pillanatot nem lehet elfelejteni. Nekem ez volt az első nagyon nagy sikerem a kézilabdában. És ami szintén nagy öröm: végigjátszottam a döntőt. Nincs annál szebb, csodálatosabb érzés megfogni a kupát.

Hogyan emlékszik: miképp jött össze ez a kupagyőzelem?

- Rengeteget edzettünk. Sokszor alapoztunk, mert szünetek voltak a bajnokságban. Erőtől duzzadt a csapatunk. Jó keretünk volt, és együtt voltunk, azaz kiváló volt a csapategység. Persze tagadhatatlan, azért szerencsénk is volt. Az orosz Asztrahanocska hárommal nyert ellenünk, de mi öttel nyertünk. A dán Randers csapata győzött a csarnokunkban kettővel, de mi az első mérkőzésen, azaz idegenben lőtt több góllal továbbjutottunk. Fantasztikusan tudtunk küzdeni. Zdravko Zovko és György László, a két edző remekül kiegészítette egymást, tudták vezetni a csapatot. Ahogy közeledtünk a végcél felé, annál keményebben, önfeláldozóan készültünk a következő mérkőzésre. Tudtuk, hogy miért küzdünk, és ez a tudatosság motiválta a játékunkat. Itt van a közelben a siker, nem engedhetjük ki a kezünkből! A bajnokságban később, ha jól emlékszem ötödikek lettünk, de a kupagyőzelem kárpótolt bennünket.

Nagyszerű képességekkel és fantasztikus szorgalommal játszott Melinda Fotó: Ady Géza

Szombat délután az első selejtező mérkőzésen 16 órától itthon játszunk a román Roman csapattal. Mit üzen volt csapatának, a Kohásznak?

- Tudom, sokat dolgoztak eddig is a lányok. A saját játékukat játsszák, legyen sebessége a kézilabdájuknak a lerohanásoknál. Ne kövessenek el sok technikai hibát. Keményen védekezzenek.

És hogy van kedves Melinda?

- Most államvizsgára készülök. Lehet, hogy majd belevágok az edzősködésbe is. De még cukrásznak is tanulok. Élvezem az életet, köszönöm jól vagyok.

Cukrásznak? Akkor rövidesen várhatja a csapat a Vincze-féle óriás csokis tortát?

- Rendben. Igyekszem hamar megtanulni a készítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában