a 24 órás kihívás

2017.10.11. 20:44

Minden készen áll egy kiváló úszógálához

Eldőlt: október utolsó hétvégéjén ismét teljes létszámmal rajtol majd az idei úszógála a Fabó Éva Sportuszodában.

Szabó Szabolcs

úszógála

- Nagyon szurkoltunk azért, hogy az idei évben is összejöjjön a maximális létszám, azaz tizenhat csapattal rajtoljon el az immáron 11. úszógála. A napokban lezártuk a nevezést és örömmel jelenthetem, hogy több mint 300 versenyzővel és összesen 16 csapattal várjuk a rendezvényt. Eredetileg úgy terveztük, hogy ez évben ismét megcélzunk egy Guinness-rekordot, ám erről végül lemondtunk, hiszen hatalmas örömünkre számos gyermek vesz majd részt a rendezvényen, így nem a rekorddöntés lesz a cél, hanem, hogy minden résztvevő jól teljesítsen, és emellett tartalmasan töltse el velünk ezt a 24 órát – fogalmazott lapunknak Szalontai Károly főszervező, aki arról is beszélt a DH-nak, a korábbi évek tapasztalatai és a jelenlegi nevezési lista alapján az induló 16 csapatból legalább nyolcan is esélyesek lehetnek a végső győzelemre. Az úszómaraton október 28-án 12 órakor kezdődik majd.

2013 őszén egészen pontosan 27 500 hosszt, 1375 kilométert tempóztak össze az úszógála résztvevői. E rekord túlszárnyalására most nem készülnek a szervezők, ám abban bíznak, hogy október 28-án és 29-én ismét remek hangulatú úszómaratonnak adhat majd otthon a Fabó Éva Sportuszoda. – Amint a szervezői csapat, úgy a résztvevők egy része is kicserélődött. Örömmel vettük, hogy sok fiatal úszóval gyarapodott közösségünk, sőt lesz olyan csapat is, amely eddig egyetlen gálánkon sem úszott. Természetesen a már visszajáró régi nagy csapatok közül szinte majdben mindenki itt lesz Dunaújvárosban. Nyolc gárdát tartok esélyesnek, ők egymás között döntik majd el az érmes helyek sorsát. A gála menetrendje nem változik, a megnyitót követően október 28-án 12 órakor csobbannak majd a kezdő úszók. Az óraátállítást miatt plusz egy órácskát is kapunk, így vasárnap 11 óráig tart majd hivatalosan a gála – mondta el Szalontai Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában