Emléktorna

2017.09.15. 21:12

Egy legenda emléke: A Sipos Editről szóló filmet is levetítették a megnyitón

Pénteken kezdődött és vasárnapig tart a Fabó Éva Sportuszodában a legendás vízilabdázó, Sipos Edit emléke előtt tisztelgő ifjúsági leány vízilabdatorna.

Szabó Szabolcs

A III. Nemzetközi Sipos Edit Emléktorna küzdelmei tegnap délután kezdődtek a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában, ahol a hét végén Dunaújváros, Tatabánya, Eger, Zenta, Szentes egyesületének leány ifjúsági csapatai, tehetséges fiataljai pólóznak majd. A torna megnyitóján az egri klub képviseletében ott volt a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Biros Péter és Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár is.

Szokolayné Farkas Mária, a Csúcsrajáratók Alapítvány vezetője, és Sárfalvi Péter, a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a torna megnyitóján Fotók: ZsE

A hat csapatot felvonultató emléktorna a házigazda Dunaújváros és a Tatabánya mérkőzésével indult. Bár a hazaiaknak többször is sikerült szorossá tenni a mérkőzést, a fontos gólokat rendre a vendégek szerezték, akik az utolsó játékrészben még növelni is tudták az előnyüket, így végül öt góllal nyert a jobb formát mutató tatabányai gárda.

 Dunaújváros – Tatabánya 7-12 

A dunaújvárosi csapat gólszerzői: Rompos, Jonkl, Szabó (2), Deményi (2), Huszti. A ünnepélyes megnyitón elsőként a torna főszervezője, a Csúcsrajáratók Alapítvány vezetője, Szokolayné Farkas Mária köszöntötte a torna résztvevőit és a szurkolókat. Mint elmondta, hatalmas öröm, hogy immáron harmadik alkalommal jelentkezik e torna, amely a magyar női vízilabdázás egyik kiemelkedő alakjának, a fiatalon elhunyt Sipos Editnek állít emléket. Sárfalvi Péter, a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár kifejtette, Sipos Edit pályafutása és a sport, a vízilabda iránt tanúsított alázata a bizonyíték arra, hogy kitartó és kemény munkával komoly eredményeket lehet elérni. A fiatal vízilabdásokhoz szólva kiemelte, bízik abban, hogy a sikeres nyári vizes világbajnokság is plusz motivációt jelent a feltörekvő tehetségek számára, akik közül sokan olyan eredményes sportkarriert futhatnak majd be a jövőben, mint amilyen Sipos Edité volt.

 

A házigazda DFVE részéről a szakosztály vezetője, Kis-Primász Ágnes üdvözölte a csapatokat, amelyeknek izgalmas mérkőzéseket kívánt. Tegnap este lapzártánk után fejeződött be az Eger és a Zenta gárdájának összecsapása. Szombat 10 órától a egriek a Szentes ellen szállnak medencébe, utána Tatabánya – Zenta meccs jön, a dunaújvárosiak 14 órakor az Eger, majd 16.30-kor a Zenta ellen pólóznak. A DFVE a tornát vasárnap 12.30 órától a Szentes ellen zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában