Program

2024.03.06. 19:00

Kádenciák – színházi előadással tisztelegnek a dunaújvárosi művészek előtt

A Kortárs Művészeti Intézet egy újabb programot ajánl az érdeklődők figyelmébe.

Molnár Emese

Mint írják, kísérlet színhelye lesz intézetük március 14-én 17 órakor: a Pillanatragasztó Társulat egy rendhagyó playback színházi előadással tiszteleg a dunaújvárosi művészek előtt „Kádenciák” címmel. 

A kádencia mindenféle zárlatot jelent, illetve rímet is, vagy egy másik szóra rímelő szót. A kádencia a zenével kapcsolatban is megjelenő fogalom: a klasszikus értelmezés szerint egy zenei motívum lezárása eső formában, amely általában nyugvó állapot felé mutat, ível. Gadamer szerint a művészet nemcsak az alkotó személyes kifejezése, hanem egy olyan tér, ahol az alkotó és a befogadó találkozik. A művészet közös tapasztalatot teremt, amely meghaladja az egyéni határokat. Az együttjátszás révén a művészet gazdagabbá teszi mind az alkotót, mind a befogadót. Összességében az együtt játszás azt hirdeti, hogy a műalkotás nemcsak az alkotó magányos kifejezése, hanem egy olyan tér, ahol a különböző horizontok találkoznak, és a művészet ereje megnyilvánul. Ez a dialógus és közös értelmezés mélyebb megértést és gazdagabb élményt kínál mind az alkotóknak, mind a művészetet befogadóknak. 

Ez az előadás lehetőség egy ilyen közös művészeti tér és élmény megélésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában