Az ivóvíz lesz a téma

2024.01.16. 15:00

Népszerű tudomány - Dunaföldváron

Körmendi Erzsébet

Ivóvízünk

Fotó: Pesti Tamás/MW

A Népszerű tudomány című előadássorozat első előadásában, január 23-án, 18 órakor a művelődési központban  arról az elemről lesz szó, ami nélkül nincs élet a Földön. Rengeteg kérdés merül fel a vízzel kapcsolatban és előadóink segítségével remélhetőleg a legfontosabbakra választ kaphatunk. Az előadás címe: MI LESZ A VIZÜNKKEL? Előadók:  Sós József nyugdíjas vegyésztechnikus  és Viczai János nyugdíjas fürdővezető.

A víz alapvető az élet számára és számos formában és területen játszik kiemelkedő szerepet a Földön. Megőrzése és fenntartható használata létfontosságú a jövő generációk számára.

Különösen fontos ez saját környezetünkben, így Dunaföldváron is. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ az előadók: Milyen a jó ivóvíz? Van-e (lesz-e) elegendő a közeljövőben? Mi a termálvíz és milyen a dunaföldvári termálvíz? Mit kell tudni a dunaföldvári forrásvízről? Iható-e?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában