Esemény

2024.01.15. 17:00

Magyar kultúra napi ünnepség Nagyvenyimen

A magyar kultúra napja alkalmából szervez ünnepi műsort Nagyvenyimen a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár.

Körmendi Erzsébet

Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár

Az esemény 2024. január 20-án lesz az intézményben 16 órától. Az ünnepi esten hirdetik ki a 2023. évi olvasóverseny eredményeit és adják át a díjakat. 

A Világító ablakok Nagyvenyimen sorozat közönségdíjasa is a rendezvényen veheti át a díját
Fotó illusztráció: Facebook

Továbbá itt tudhatják meg az érintettek, hogy a közönségszavazatok alapján ki érdemel elismerést a Világító ablakok Nagyvenyimen sorozatban résztvevők közül, valamint a rendezvényen vehetik át díjukat a Pecsétgyűjtők is. 

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában