A Magyar Kultúra Napja

2024.01.10. 13:00

Elkészült a Himnusz, emlékezünk erre a napra

Agárdy Csaba

A magyar Országgyűlés 2022. december 7-i ülésnapján elfogadta azt a határozatot, amelynek értelmében a Himnusz befejezésének 200. évfordulójára emlékezve – január 22-ét hivatalos állami emléknapként a Magyar Kultúra Napjának nyilvánította. (Akézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát.)

A Magyra Kultúra Napja alkalmából a dunaújvárosi Munkásművelődési Központ szervezésében január 8. és 22. között online vetélkedőt rendeznek.

Az emléknap „ürügyén” a Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében lesz ünnepség. Január 22-én hétfőn, 18 órától A Magyar Kultúra Napja műsora:  Dunaföldvár Kultúrájáért és az Év Mecénása díjak átadás. Wunderlich József, a Vígszínház tagja, Junior Prima díjas színművész verses-zenés önálló estje. Petőfi Sándor, Szabó T. Anna, Gutai Magda, Csoóri Sándor költeményei mellett népszerű dallamok is felcsendülnek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában