Elismerés

2024.01.23. 13:00

Bokor Zsuzsanna kapta a Pro Cultura Intercisae díjat

Ebben az évben a „Pro Cultura Intercisae” Díjra jelölést kapott Bokor Zsuzsanna, a Polgármesteri Hivatal kulturális ügyekkel foglalkozó nyugalmazott dolgozója, a Modern Művészetért Közalapítvány kuratóriumi tagja, titkára. Az elismerést a Magyar kultúra napi önkormányzati ünnepségen adták át hétfőn az evangélikus templomban.

Duol.hu

Fotó: Ihász Martin / Dunaújvárosi Hírlap

Bokor Zsuzsanna 1959-ben született Sztálinvárosban, az általános iskolát Ercsiben, a gimnáziumot Székesfehérváron végezte, majd 1981-ben diplomázott a Pécsi Tanárképző Főiskola matematika-népművelés szakán. 1991-ben a Budapesti Közigazgatási Egyetem piacszervező szakán marketing szakoklevelet szerzett; diplomamunkájában a Dózsa Mozi új lehetőségeit dolgozta fel. 

A Dunaújvárosi Járási Hivatalnál, majd a Bartók Béla Művelődési Központban kezdte meg népművelőként pályafutását, majd a rendszerváltás után, Almási Zsolt polgármester kérésére, a Dunaújvárosi Polgármesteri Hivatal Kulturális Irodájának vezetője lett, és egészen nyugdíjba vonulásáig, 2021-ig dolgozott ott különböző beosztásokban, mindvégig stabil, megkerülhetetlen pontként. 

Kiemelkedő tudású, nagy munkabírású, széles látókörű kulturális szakemberként segítette a városi kultúra döntéshozói folyamatait, intézményeit, civil szervezeteit, kisközösségeit és művészeit egyaránt. 

Vérbeli népművelőként fáradhatatlanul dolgozott előbb a járás, majd a város kulturális éltének fellendítésén. 

Fotó: Ihász Martin / Dunaújvárosi Hírlap

Nevéhez köthető Dunaújváros rendszerváltás utáni kulturális karakterének kialakítása, egy korszerű intézményhálózat kiépítése, az ötévente megújuló kulturális koncepció kidolgozása, valamint megannyi sikeres kulturális projekt, értékmentő megmozdulás megvalósítása. 

Bokor Zsuzsa több mint három évtizede aktív részvételt vállal az önkormányzat alapítványaiban is, amelyek rengeteg szabadidőt és ingyenmunkát követelnek Tőle. Teszi ezt annak érdekében, hogy ezek a civil szervezetek működőképesek maradhassanak. 

Bokor Zsuzsa egész élete a dunaújvárosi kultúra felvirágoztatásáról, a település kulturális értékeinek megőrzéséről, kiaknázásáról szól, munkaidő nélkül, teljes odaadással. 

Városunkban végzett, több évtizedes példaértékű kulturális tevékenységének elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Pro Cultura Intercisae díjat Bokor Zsuzsa részére adományozta - áll a hivatalos méltatásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában