Kiállítás

2023.10.18. 17:00

Amikor az álomból valóság lesz (képgalériával)

Berzai Zsuzsanna festményeiből nyílt kiállítás hétfőn a Munkásművelődési Központban. A megnyitón az amatőr festőművész nem csak a képeiből összeállított csodás tárlattal ajándékozta meg a jelenlévőket, de esemény egyik szerencsés résztvevője különleges meglepetéssel is gazdagodott.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella

A kiállítást Kiss Zsuzsanna nyitotta meg, akivel az alkotó Nógrádi Katalin festőművész kulcsi csoportjában ismerkedett meg, és kötött szoros barátságot. Beszédében elmesélte a kiállító élettörténetét, amiből megtudhattuk, a perkátai születésű művész festészet iránti szeretete már fiatalkorában megmutatkozott, és bár az élet elsodorta annak gyakorlásától, nyugdíjas korában újra lehetősége nyílt tehetsége kibontakoztatására.

Fotó: Laczkó Izabella

Berzai Zsuzsannának így 2018 novemberétől újra a festészetnek élhetett, tehetségét pedig bizonyítja, hogy felvételt nyert a nívós Batsányi-Cserhát Művész Körbe, és a művészkör gáláján négy műve is minősítést kapott, ezek közül egy „kiváló” minősítést. Ugyanitt 2020-ban Nyári szerelem című alkotását képzőművészeti díjban részesítették.

Fotó: Laczkó Izabella

Képeit nem első alkalommal csodálhatja meg a közönség. Keresem az utam című első, önálló kiállítása Perkátán volt 2021 tavaszán, majd ősszel a Természet színei nevet viselő tárlatát tekintették meg lakóhelyén, Baracson. A következő évben, 2022 nyarán a székesfehérvári Márványudvar bejáratánál Színek és képek című kiállításának darabjait állították ki kültéri vitrinben, majd idén februárban a Sárbogárdi Múzeum Egyesület kiállítótermében, márciusban pedig a Bartók Kamaraszínházban nyílt meg Színek és évszakok névvel illetett tárlata. Az MMK galériájában kiállított képsorozat is ugyanezt a címet viseli, a gyűjtemény azonban kiegészült az azóta elkészített képekkel.

A nyitóbeszédet követően a Wesley-DaCapo Művészeti Iskola művésztanára, Inna Kolisnychenko lépett színpadra, aki először lányával, Kapusi Adéllal (cselló) adott elő egy színvonalas darabot, majd maga is több remek zenei kompozíciót is eljátszott zongorán. Az előadást követően egy meglepetés következett. A megnyitót megelőzően ugyanis tombolákat osztottak a jelenlévőknek, akik közül a legszerencsésebb el is nyerte Berzai Zsuzsanna egyik kiváló alkotását.

A kiállításmegnyitó után következhetett a képek megtekintése, amely során a résztvevők szabadon kérdezhettek is a művésznőtől. Berzai Zsuzsanna kiállított képein remekül visszatükröződik a természet szeretete, vegyen is az fel bármilyen köntöst. Az alkotó mind a négy évszak színpompás szépségét vászonra vetette, az ébredező tavasztól, a komor, ugyanakkor nyugalmat árasztó télig. A tárlat december 1-ig tekinthető meg az MMK galériájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában