Zenével a rekonstrukcióért

2023.10.11. 14:00

Jótékonysági koncerttel a pentelei Szentháromság szobor felújításáért

A Pentele Baráti Kör Egyesület idén is jótékonysági koncertre kért fel kitűnő helyi előadókat, ezúttal az óvárosi Szentháromság szobor felújítására. A rendezvényt október 13-án, pénteken 18 órára hirdették meg az evangélikus templomba.

Balla Tibor
Fotó: Holczer Tibor

A jótékonysági koncertre impozáns repertoárral készülnek Dunaújváros meghatározó előadói, művészei, együttesei, diákjai. Az evangélikus templomban (Dunaújváros, Szilágyi Erzsébet út 34.) pénteken este a tervezett program a következő: a ráhangoló trombitaszó Balogh Zoltán András tanítványának, Csarnai Bálintnak a hangszeréből hangzik fel. A köszöntők után a Móricz Zsigmond Általános Iskola 4-es osztálykórusai lépnek a közönség elé Németh Irma és Sarokné Varga Anna vezényletével. Az A osztály: Bárdos Lajos: Ringató, Szőnyi Erzsébet: Én a hegyre és Bartók Béla: Mikrokozmosz – Párhuzamok című darabját adja elő, a B osztály pedig az Őszi szél fúj a hegyről, Kodály Zoltán: Hej Vargáné, Szőnyi Erzsébet: Friss folyópataknál és a Kicsiny a hordócska című zeneműveket választotta a fellépésre. Őket Táginceva Irén tanítványa, a szép sikereket elért Róka Lilla követi zongorajátékával, jelesül Kuhlau C-dúr szonatinájának és Pjotr Csajkovszkij: A pacsirta éneke című darabjának előadásával. Juhos Melinda harmonikán Corelli: Adagio és J. L. Krebs: Passepied című szerzeményét interpretálja. Gasparik Gábor színművész Radnóti Miklós Nem tudhatom című versével készül. Deutsch Veronika kántor Hans Zimmer orgonazenéjét, az Interstellart, illetve Bartók Béla Egy este a székelyeknél című klasszikusát játssza el. A Németh Irma (ének), Beke Beáta (gitár) duó Farkas Ferenc: Lovagi dalok című műve közül kettőt ad majd elő. Tótin Katalin és két diákja, Rajcsányi Annamária és Bartalos Ádám egy hatkezessel járul hozzá a koncerthez, Szergej Rahmanyinov: Keringő és Romance című darabját mutatják be, a Tótin Katalin (zongora), Tótin István (fagott) duó Pjotr Csajkovszkij szerzeményét, Lenszkij áriáját játssza el az Anyeginből. A jótékonysági rendezvényen a Dunaújvárosi Vegyeskar is fellép Kurucz Gergely vezényletével. Brahms: Bűvös éj, Kodály Zoltán: Első áldozás és Esti dal, illetve Bruckner: Locus iste című szerzeményeit éneklik majd.

Az előre megvásárolható támogatói jegyek 2000 forintos egységáron kaphatók a Móricz iskolában és a Sándor Frigyes zeneiskolában, valamint a Dunaújvárosi Vegyeskarnál. Ugyancsak 2000 forintos támogatói pótjeggyel a távolmaradók is támogathatják a rendezvényt, illetve a szobor felújítását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában