Fókuszban a természet

2023.09.06. 20:00

Képek, amiket nem lehet megunni - képgalériával

Fabó Ferenc és Fabóné Bíró Ágnes természetfotóiból nyílt kiállítás hétfőn délután a Munkásművelődési Központban. A Pillanatok a Természetből című tárlaton megtekinthető 46 kép magával ragad, miközben megmutatja a természet emberi szemmel csak ritkán tapasztalható, elkápráztató mozzanatait.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A megnyitón megjelenteket Kováts Rózsa, az MMK igazgatója köszöntötte, aki elmondta, nagy öröm, hogy a természetfotós újabb kiállításának adhat otthont az intézmény, és még örömtelibb, hogy a fotóművész feleségével közösen készített tárlatot csodálhatják meg az érdeklődők. A jelenlévők üdvözlése után dr. Juhász Ferenc harmonikajátékával kedveskedett a közönségnek, majd Balla Tibor újságíró kollégánk nyitóbeszéde következett. Méltatásából megtudhattuk, a természetfotós párosnak 23-23 képe lóg a Munkásművelődés Központ galériájának falán, amiket könnyedén meg lehet különböztetni, hiszen eltérő, egyedi stílust képviselnek. A jelenlévők tudomást szerezhettek arról is, hogy Fabó Ferenc már kerek 50 éve, azaz 13 éves kora óta rajong a természet csodáinak képekben történő rögzítése iránt, s ez a rajongás segített abban, hogy immáron 12 éve feleségével egymásra találjanak.

A kiállításon megtekinthető különleges képek már számos településen jártak: Dunaföldváron, Móron és legutóbb Nagyvenyimen is megcsodálhatták azokat az érdeklődők. A fotók nem csak azért figyelemreméltók, mert legtöbbjük órákon át tartó, hosszas, mozdulatlan várakozás eredményeképp születhetett meg, a frappáns címek és a képek alatt olvasható rövid háttértörténetek ugyanis egészen intimmé varázsolták azokat. Ettől pedig a látogatók úgy érezhetik, mintha egy, az alkotó által tartott személyes tárlatvezetésen vennének részt.

A megnyitóbeszédet követően Fabó Ferenc is köszönetet mondott, a tárlat megtekintése alatt és után pedig beszélgetésre is lehetőség nyílt az alkotókkal, akik szívesen meséltek a képekről, élményeikről és a fotózás technikai hátteréről is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában