Könyvajánló

2023.09.13. 08:00

Akár egy kirakós darabjai

A könyvkiadók közelmúltban megjelent újdonságaiból, illetve független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás kötetekből ajánlunk olvasnivalót.

Jakab Klára

A dolgok összerendeződnek, mint egy kirakós darabjai

Fotó: Jakab Klára

Alex Dahl: Köd utána

Liv egyedül neveli neurodiverz kisfiát egy csendes norvég kisvárosban. Sötét múltját titkolja a gyerek előtt, mert csak így tudja megvédeni őt. Adrian néha furcsállja, hogy elzárkózva élnek a világtól, de édesanyja mellett semmitől sem fél.
Anastasia élete óriásit változik, amikor Jekatyerinburg külvárosában egy ügynök felfedezi, és rövid időn belül sztármodell lesz. A luxusmárkák bemutatóinak, a pezsgős vacsoráknak, az elit napsütötte olasz palotáiban rendezett vég nélküli partijainak azonban van egy sötét oldala is. A lány hamarosan bármit megtenne, hogy elmeneküljön.
Selma újságíró Oslóban. A modellszakmában zajló botrányok után nyomoz, de cikkét nem engedik lehozni. Aztán egy nő rejtélyes körülmények között eltűnik Sandefjordban. Egy dúsgazdag olasz arisztokrata feleségét meggyilkolják, egy körözött bűnöző megszökik szicíliai börtönéből. A szálak egyre jobban összeérnek, Selma nyomozni kezd, amit viszont többen nem néznek jó szemmel... 
Fordulatos pszichológiai thriller, a műfaj rajongóinak kötelező!

A szerző, Alexandria Bockfeldt Dahl, Alex Dahl 41 éves, amerikai–norvég krimiíró, aki a nordic noir műfajban ír. Oslóban született  norvég apától és amerikai anyától. Első regénye, a Mielőtt elhagylak téged 2013-ban jelent meg norvégul Alexandra Bockfeldt néven. 2018-ban jelent meg első angol nyelvű regénye, A fiú az ajtóban címmel. A könyv akkoriban az egyik legszélesebb körben eladott e-könyv volt Angliában. Műveit tizenkét nyelvre fordították le, és a norvég Dagbladet lap 2019-ben az északi noir irodalom új sztárjaként jellemezte. (Forrás: Bookline)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában