Az elmúlt pár év munkáiból

2023.08.05. 10:00

Kiállítás nyílik a SKICC Művészeti Egyesület alkotásaiból

Miközben az Óvárosban zajlik a SKICC Művészeti Egyesület alkotótábora SKICC Art Camp elnevezéssel, augusztus 5-én 17 órára tárlatnyitó ceremóniát hirdettek az evangélikus templom kiállítóterébe.

Balla Tibor

Pats Dániel édesapjának állít emléket a tárlattal

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az alkotótáborokat 2008 óta szervezte Pats József és fia, Pats Dániel, és azóta minden évben összegyűlt pár fiatal és idősebb képzőművész a városban vagy valamelyik környező településen, hogy együtt hozzanak létre alkotásokat. Már elkezdték az idei tábort szervezni, amikor Pats József tragikus hirtelenséggel elhunyt, de nem hagyták, hogy megszakadjon a folyamat, megtartották a tábort. 

Szombaton a SKICC –  Az elmúlt pár év című kiállítást megnyitja: Pats Dániel, közreműködik: Molnár Zoltán Gábor. A kiállító alkotók: Horváth Helga, Varga Katinka, Szenográdi Szabina, Éri Jenő, Teodora Pop, Kecskés Róbert, Móder Rezső, Négyesi Ádám, Várkonyi György Pats Dániel, Pats József, Kosztolányi György.

A kiállítás és ez idő alatt zajló alkotótábor megemlékezés Kosztolányi György és Pats József emléke előtt. A művészek Nagyvenyimen, a falunapon is kiállítanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában