Saját és feldolgozások

2023.07.28. 12:00

Akusztikus gitáron szólnak az „utca” dalai

A Kaptár Music Pub ezen a hétvégén szombaton este is kínál ingyenes akusztikus koncertet a Kaptár Gardenben, mégpedig a Névtelen utca zenekar nevével hirdetve azt.

Balla Tibor

A Névtelen utca zenekar egy korábbi felvételen

Forrás: Névtelen utca Facebook oldala

Talán hihetetlen, de már tíz éves a Névtelen utca zenekar, hiszen 2013-ban a DUDIK Fesztiválon léptek fel először ezen a néven. Ahogy az elmúlt heti zenekar, a PIROS7ES is a próbahelyként szolgáló garázsról kapta a nevét, ők is a garázssoron található névtelen utcáról nevezték el magukat.

A zenekar ezúttal egy szűkített formátumban lép a Kaptár Garden közönsége elé, aminek praktikus okai is vannak, hiszen a nagylétszámú, teljes banda el sem férne a  színpadon, másrészt pedig az aukusztikus megközelítés is hitelesebb a zenekar két oszlopának előadásában. A helyi poprock brigád két tagja, Salamon Balázs és Jávorszky Zsolt újraformálja az "Utca" dalokat, néhány akusztikus feldolgozással körítve. Tehát, ami várható: Névtelen Utca dalok és feldolgozás nóták, a béke és szeretet jegyében.

Jávorszky Zsolt a következőképpen fogalmazott a szombati fellépésről: „A Névtelen Utca mint zenekar jelenleg az új dalokon dolgozik, a végleges formáció tavaly állt össze egésszé (Salamon Balázs, Jávorszky Zsolt, Kovács József, Balogh Norbert, Nagy Tibor) Szeptemberig nem várható teljes zenekaros fellépés, így gondoltunk egyet a srácokkal, Balázs (Salamon Balázs ének), Zsolti (Jávorszky Zsolt gitár) és Norbi (Balogh Norbert billentyű), hogy nézzük meg hogy szólnának a dalok finomabb lírai hangvételben. Ebben benne vannak Utca dalok és pár új feldolgozás is. Egy kis relax muzsikálást szeretnénk egy két fröccs társaságában a kiváncsi fülek bevonásával. A koncert várhatóan egy órás lesz. A feldolgozásokról annyit, hogy számunkra is új dalok lesznek. Kordától Elvisig. A Quimby kihagyhatatlan nálunk. De lesz még pár meglepetés, el kell jönni és meghallgatni. Szeretettel várunk mindenkit!”

Érdekesség, hogy nemrégiben az érdi Életfa Csoport Egyesület számára Láng Andrea grafikus készített egy animációs filmet, aminek alapját a „Megyünk ketten a világ ellen...” szövegű Névtelen Utca zenekar által megalkotott dal képezte. Nem véletlen, ezt érezheti egy sérült gyermeket nevelő család, onnantól, hogy kiderül a baj. De ahogy a zene, ez a helyzet is tud jól folytatódni: „Árnyék nélkül mellettem a fény te vagy...”. Ezt jelenti az Életfa Csoport sok család részére. A fényt az alagútban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában