Családi musical

2023.04.04. 09:00

Pinokkió dalra fakad májusban

Balla Tibor

Csadi Zoltán (b) és Horváth Illés (sapkában) az olvasópróbán

Fotó: Laczkó Izabella

Kevesen akadnak, akiknek a Pinokkió név hallatán ne bújna elő egy kedves gyermekkori emlék. A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza is műsorára tűzi a fabábu történetét, ám a május 20-i bemutatón egészen biztosan nem a Disney animációs filmjének idealizált formája fog visszaköszönni, köszönhetően annak, hogy Carlo Collodi regényét alaposan átgyúrta a Sediánszky Nóra – Horváth Illés páros, megtartva az eredeti történet hangulatát, amihez Zságer-Varga Ákos zenéit hozzáadva egy családi musical kerekedett ki. 

Sediánszky Nóra a rendezővel közösen dolgozta át a regényt Fotós: Laczkó Izabella

A hétfői olvasópróbán Csadi Zoltán művészeti igazgató köszöntötte az alkotó stábot. Elmondta, hogy a színház szeretné azt a vonalat erősíteni a családi musicallal, amit a Valahol Európábannal elkezdett, a család minden tagja számára színházi élményt nyújtó programot szeretnének kínálni. A szereposztás: Kiss Attila (Antonio, Bábos, Fogadós, Bíró, Targoncás, Kocsis, Bohóc), Kecskés Tímea (Marta, Colombina, Nyúl 1, Cirkuszigazgató), Gasparik Gábor (Nunzio, Pulcinella, Holló, Törvényszolga 1, Kanóc) Hajnal János (Paolo, Arlecchino, Bagoly, Nyúl 2, Törvényszolga 2, Kőműves, Gazda), Vrabecz Botond (Pinokkió), Urmai Gábor (Gepetto), Kovács Vanda (Tücsök), Jegercsik Csaba (Róka), Vízkeleti Zsolt (Macska), Holecskó Orsolya (Tündér). Az olvasópróbán részt vett a rendező, Horváth Illés, a díszlettervező, Vereckei Rita, a jelmeztervekért felelős Miovác Márton – Gálvölgyi Anett páros, és a dramaturg, Sediánszky Nóra is. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában