Vasárnap a Quintia együttes lép fel az evangélikus templomban

2023.01.20. 14:04

Előadások, koncertek a magyar kultúra ünnepén

A hagyományokhoz híven Dunaújvárosban és számos környező településen nívós programmal ünnepelnek a magyar kultúra napján: koncert, díjátadó, előadások.

Török Tímea, Szabó Szabolcs

A tavaly fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Quintia muzsikál a városi ünnepségen az evangélikus templomban

Fotó: LI

Dunaföldváron ma este ünnepelnek. Amint a lapunknak küldött meghívó fogalmaz: „Január 20-án, pénteken, este 18 órakor ismét élettel telik meg a művelődési központ épülete, hiszen átadják a Dunaföldvár Kultúrájáért díjat, valamint bemutatják Berze-Nagy Ilona a Lábuk nyomát elmosta a víz című könyvét, sőt, az Ördögszekér Táncegyesület is fellép. A könyv bemutatója egyben a Dunaföldvár Kultúrájáért díj átadójának a napja is, az elismerést hagyományosan egy olyan személynek ítélik oda, akinek tevékenysége kiemelkedőnek bizonyult a kultúra területén. 

Azonban nem csak a díját­adónak lehetünk részesei, szintén ekkor mutatják be Berze-Nagy Ilona Lábuk nyomát elmosta a víz című könyvét, hiszen a szerzőnek kettős évfordulója is volt tavaly: születésének 130., halálának 30. évfordulója. Raffainé Kókány Judit könyvtáros beszél az íróról és könyvéről.

Nagyvenyimen szombat este kihírdetik az olvasóverseny eredményeit és néptáncos előadással is készülnek 

Dunaújvárosban, a korábbi évek hagyományát követve, az önkormányzat a helyi evangélikus templomban ünnepel. A január 22-én, vasárnap, 18 órakor kezdődő rendezvényen adják át a város legrangosabb kulturális elismerését, a Pro Cultura Intercisae díjat. 
Az ünnepi eseményen a Quintia együttes koncertjét élvezheti majd a nagyérdemű. 

Szabó Sipos Barnabás Hamvas Béla remekét hozza el a rácalmásiaknak Fotó: Laczkó Izabella
Fotós: Laczkó Izabella

Rácalmáson is egy különleges programmal készülnek. 
A rácalmási passió-előadásban már évek óta aktívan rendezőként szerepet vállaló ismert színművész, Szabó Sipos Barnabás Hamvas Béla A bor filozófiája című művét olvassa majd fel a helyi művelődési házban január 23-án, jövő héten hétfőn, 17 órai kezdettel. 
Kulcson a település önkormányzata szervezésében január 27-én 17 órakor Petőfi, a szabadságharc lánglelkű költője címmel Farkas Lajosnak, az Intercisa Múzeum igazgatójának előadását hallhatják meg az érdeklődők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában