Szakkörök kezdődnek a könyvtárban

2022.10.13. 18:00

Új közösségek alakulnak majd a hímzés és makramé technika segítségével

A közművelődési szakma a jól bevált gyakorlat alapján idén is indít szakköröket. A Nemzeti Művelődési Intézet Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért 2022. évi felhívása keretében Kulcson két témakörben is szorgoskodhatnak majd az érdeklődök.

Török Tímea

Fotó: Shutterstock

A Szakkör a Nemzeti Művelődési Intézet tudásmegosztó programja. Célja, hogy a hagyományos szakköri tevékenységekbe avassa be a látogatókat, ezáltal összegyűjtse, rendszerezze és népszerűsítse a különböző közösségi tevékenységi formákat. Létay Ildikó a könyvtár vezetője a program kulcsi szakkörvezetője. A foglalkozások is a könyvtár (Rákóczi utca 62/1, ahol a védőnők is dolgoznak) emeleti helyiségében lesznek. Erről kérdeztük meg Ildikó.

-Az elmúlt évben nagyon jól sikerült a mézeskalács készítő szakkörünk. Idén ismét húsz héten keresztül lesznek foglalkozás heti két órában, hétközben 14-16 óra között. Békés megyei hímzés és Makramé szakkör indul ezúttal, ahova nagy szeretettel várom a kitartó érdeklődök jelentkezését. Az alapanyag és a foglalkozás is ingyenes. Készítünk majd kézi madeirát, pókos azsúrt, dél alföldi hímzést, orosházi szálán varrott minta hímzést, dél- alföldi szőrhímzés, valamint mezőberényi rátétes mintával díszített párna összedolgozást is. Az elkészült munkáinkból kiállítást szervezünk majd. Érdeklődni, jelentkezni telefonon a 06-70/639-0168-as telefonszámon, vagy személyesen a könyvtárban nyitvatartási időben lehet- mondta el a kulcsi könyvtár vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában