Dunaújváros

2022.09.12. 12:00

Időutazás a romkertben

Egy különleges programot, mégpedig középkori hagyományőrző napot tart az Intercisa Múzeum a római kőtár és romkertben (a Római körúti új víztorony szomszédságában) szeptember 17-én, szombaton délelőtt 11 és délután 17 óra között.

Balla Tibor

Forrás: intercisamuzeum.hu

A nap folyamán a látogatók rendelkezésére állnak, így kipróbálhatóak olyan különlegességek, mint a középkori kosaras/fanyerges körhinta, a kaloda és szégyenketrec, ezek fotók készítéséhez is kiváló díszletet biztosítanak. Kipróbálható lesz az íjászat, számszeríjászat, a középkori játékok, ügyességi feladatok, a gyertyamártás és számos középkort idéző foglalkozás is. Délután 16 órától játékos, élő történelemórát tartanak az érdeklődőknek. Rossz idő esetén a rendezvényt az Intercisa Múzeum épületében rendezik meg. A belépés mindenki számára ingyenes. A rendezvény a „Helyi identitás és kohézió erősítése Dunaújvárosban” elnevezésű pályázat keretén belül valósul meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában