Könyvtér

2022.09.09. 09:00

Holnap kiköltözik a könyvtár a főtérre

Török Tímea

202107013 Dunaújváros Mit olvasson a gyerek szünidőben? A Dunaújvárosi Hírlap megkérdezte a József Attila Könyvtár munkatársait Fotó: Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Laczkó Izabella

Szeptember 10-én, szombaton, délután 14 órától változatos kulturális programok színesítik majd a város főterét. 
Ugyanis a József Attila Könyvtár mint főkonstruktőr ebben az évben is bemutatja a Könyvtér elnevezésű, nagy sikerű rendezvényét a Városháza téren. A támogatók mellett pályázati forrás bevonásával megvalósuló program deklarált célja a helyi identitás és kohézió erősítése. 
 

Délután 14 órától a köszöntők és a megnyitó után Kronászt Margit történész-muzeológus vezetésével indulhatnak a helytörténet iránt érdeklődők a szocreál sétára. Az előző évek sikere alapján két turnust szerveztek a szakértő idegenvezetéssel történt sétából, 17 óra 30 perckor is útra kél majd egy csoport. 
Ezt követően a Duo Soulmates Acoustic és a Góbé zenekar koncertjét nézhetik meg az érdeklődők. De sok más program mellett fellép a Kámfor Bábszínház marionettbáb-játékával, lesz Pentelei Hétpróba, kiállítások, kézműveskedés, mese Marcsi nénitől, és bemutatkozik majd a Kockahegy Társasjáték Klub és Kiss Barnabás is. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában