Könyvajánló

2022.08.12. 16:00

Örökbe fogadni, örökbe adni...

A Dunaújvárosi Hírlap független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás könyvekből ajánl olvasnivalót.

duol.hu

Fordulatos bűnügy – nyomás alatt a felügyelő

Fotó: Jakab Klára

A. M. Ollikainen: Cargo 
Új, sodró lendületű skandinávkrimi-sorozat első részét veheti kézbe az olvasó. Íme, a finn Lars Kepler! 
Furcsa dolog történik Helsinkiben: egy gazdag család villája előtt konténert találnak, amiből egy vízbe fojtott halott nő kerül elő. A vízzel teli tartály egy bizonyos Juhana Lehmusoja cégének tulajdonában áll, családja a finn felső tízezer közé tartozik. Az ügyet Paula Pihlaja rendőrfelügyelő kapja, és a nyomozás szálai a Lehmusoja-klán évekkel korábbi afrikai ügyleteihez és egy örökbe fogadott gyerekhez vezetnek… 
Eközben a nyomozó Paula magánéletében is kihívások elé néz. Fiatalon szült kisbabáját kénytelen volt örökbe adni, és a most húszas éveiben járó fiút emberölés vádjával börtönbe zárják. Paula bűntudatot érez a fiú sorsa miatt, és a média figyelmét is magával ragadó konténeres gyilkosság, valamint saját életének fordulatai egyre nagyobb nyomás alá helyezik. 

A szerzőként feltüntetett AM Ollikainen valójában két embert takar, egy házaspárt, Aki Ollikainent és Milla Ollikainent. Bár mindketten publikálnak önállóan, közös munkájuk nagyon gyümölcsöző. A két elismert finn író közös regénye 400 pályamű közül nyerte el a 2019-es országos finn krimiíró-pályázat első díját. (Forrás: Bookline)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában