Ünnepi körkép

2021.12.14. 09:00

A most gyúlt láng az öröm jegyében ragyogott

Horváth László

Mezőfalva, Baracs - A viharos szél, csípős hideg ellenére most is a hagyományok szerint ünnepeltek az emberek Mezőfalván advent harmadik hétvégéjén. A Szentháromság-kápolnánál felállított betlehemi dekoráció előtt Kristofory Valter, a község katolikus plébánosa adott áldást és mondott ünnepi beszédet. 

A civil szervezetek képviselői gyújtottak gyertyát Mezőfalván Fotók: Horváth László

Ezután a Piac téri adventi koszorúnál elsőként az általános iskola elsős évfolyamának műsorát, majd a Nagyközségi Nyugdíjas Klub összeállítását, végül pedig a Német Nemzetiségi Tánccsoport produkcióját láthattuk. Az ünnepi műsort követően intézmények és civil szervezetek közös gyertyagyújtása zárta Mezőfalván advent harmadik vasárnapját. 

 

A Hantosi Népdalkör gyönyörű műsorát hallhattuk

Baracson az apátszállási katolikus templomban tartották advent harmadik hétvégéjének ünnepét. A három gyertya lángja mellett a Hantosi Népdalkör karácsonyi ünnephez kapcsolódó műsora hozott méltó és meghitt hangulatú perceket. A műsor előtt Miskolczi Ildikó művelődésszervező mondott köszöntőt, és beszélt az adventi koszorú harmadik gyertyájáról, majd apró vendéglátással zárult a rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában