kultúra

2021.09.02. 16:00

Új lemezt adott ki a dunaújvárosi producer

Augusztus 16-án érkezett a dunaújvárosi Vágó “StackOne” Péter legújabb lemeze a Blunt Shelter Records gondozásában.

duol.hu

Fotó: Gyökös Péter

Vágó Péter “StackOne” dunaújvárosi producer 2015 óta van jelen a hazai lo-fi hip hop színtéren. Debütáló albuma 2017-ben jelent meg Parallax címmel, az akkor frissen induló Blunt Shelter Records első kiadványaként. A nagylemez azonnali ismertséget hozott StackOne számára, nem csak Magyarországon, hanem nemzetközileg is. Két évvel az első LP után jött ki a Mulató Aztékokkal közösen összerakott Dunaújlipótváros, majd még ugyanebben az évben meg is érkezett StackOne második önálló nagylemeze, a Renowned Anonymous. 2020-ban New Yorkból jött egy egyedülálló felkérés, ennek köszönhetően készült el az Outlaw Adventures EP. Zenei karrierjének indulása óta a hazai underground hip hop több emblematikus alakjával dolgozott együtt és számos válogatáslemezen is helyet kaptak a beatjei, úgy mint a Farseers 2021-es 4040 Beat Tapeje vagy az " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Iparművészeti Múzeum DJ-k világnapjára készített válogatása. StackOne zenéit jelenleg 92 országból hallgatják, legnépszerűbb számára eddig közel 4 millióan kattintottak.

A Solace névre keresztelt EP-n hat számot hallhatunk, közülük előbb júliusban a Naura, majd augusztus elején a Cocoa Eyes már megjelentek single formájában. Előbbi rövidesen a megjelenést követően a Golden Ticket Tapes és a műsorlistáján is helyet kapott. A teljes EP az alábbi linkre kattintva valamennyi streaming platformon elérhető:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában