könyvajánló

2021.06.12. 15:00

Titokzatos örökös, rejtélyes udvarház

A József Attila Könyvtár munkatársai közül ezúttal Kollár Kitti ajánlja Julie Klassen: Az udvarház titka című könyvét.

duol.hu

„Felszisszent, mozdulatlanul feküdt, és továbbhallgatózott. De nem hallott mást, mint a szelet. A hangot bizonyára csak hozzáképzelte. Hát persze, mondta önmagának a késő éjszakában. Csakis a szél lehetett.”

Az előző lakók meglehetősen sietve hagyták el a házat
Fotó: Bajusz György/Dunaújvárosi Hírlap

A történet az 1800-as évek elején játszódik, amikor Abigail családja pénzügyi nehézségekkel néz szembe, így eladni kényszerül az előkelő londoni otthonukat. Hamarosan át kell szervezni az egész életüket, egy kisebb, szerényebb lakásba kell költözniük, ám egy ügyvéden keresztül nem várt ajánlatot kapnak. Egy tizennyolc éven át elhagyatottan lévő, vidéki udvarházat kínálnak fel nekik. A magát felfedni nem kívánó titokzatos örökös, a család távoli rokona, aki tizenkét hónapra bérbe kínálja nekik a házat.

A Foster család elfogadja a nagylelkű felajánlást, bár tudják, hogy rengeteg munka vár rájuk, amíg lakhatóvá nem válik a lepusztult, poros ház. Amikor Abigail és apja megérkeznek az új otthonukba, az elegáns Pembrooke Parkba, azonnal észreveszik, hogy a korábbi lakók meglehetősen sietve hagyták el a házat.

Félbehagyott hímzés, megterített asztal, bevetetlen ágyak… mindehhez köze lehet a faluban keringő pletykának, hogy a falak közt rejtőzik egy titkos szoba a régi tulajdonos kincseivel?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában