még a könyvcsomagok sem vehetők át

2021.03.17. 14:00

Zárvatartás, online jelenlét és verspályázat

A kormány szigorító intézkedései miatt  előreláthatólag március 22-ig szünetel a JAKD-Pakk Pont kölcsönzési szolgáltatás is a József Attila Könyvtárban. Azonban a könyvtárosok nem engedik el teljesen az olvasók kezét, még pályázatot is hirdettek.

Balla Tibor

Fotó: HK

A kormány szigorító intézkedései miatt előreláthatólag március 22-ig szünetel a JAKD-Pakk Pont kölcsönzési szolgáltatás is a József Attila Könyvtárban. Azonban a könyvtárosok nem engedik el teljesen az olvasók kezét, még pályázatot is hirdettek.

A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló rendelet szerint március 22-ig szünetel a JAKD-Pakk Pont szolgáltatás. A könyvtár dolgozói azt javasolják, az információkért, könyves tartalmakért figyeljék honlapjukat, illetve a Facebook- és Instagram-oldalukat és a híradásokat.

Fontos tudni, hogy a zárvatartás ideje alatt késedelmi díjat már november óta nem számolnak fel sem a lejárt határidejű könyvekre, sem a folyóiratokra, DVD-kre, hangoskönyvekre, könyvtárközi kölcsönzésekre.

A könyvtárt egy kicsit haza is lehet vinni, hiszen az online szolgáltatások továbbra is elérhetőek a nap 24 órájában, és a könyvtári dolgozók ígérik, telefonon (25/423-952) 8 és 15 óra között és e-mailben [email protected] címen továbbra is készséggel megválaszolják a hozzájuk intézett kérdéseket.

Egy ideig csak kívülről látható a József Attila Könyvtár Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Eddig sem tétlenkedtek, a magyar költészet napja alkalmából korhatár nélküli versíró-pályázatot hirdetett a József Attila Könyvtár Kreatív versfaragás elnevezéssel. A felhívás így szól: Írjon verset a 10 megadott szó felhasználásával, küldje el nekünk, és nyerjen verseskötetet! Az általunk megadott szavak mindegyike szerepeljen a költeményben, akár ragozott formában is. A megadott szavak felnőtteknek (14 éven felülieknek): gömbölyít, gyufa, rettentő, palack, szuszog, kártya, szekér, citrom, bácsi, hárfa; gyerekeknek; (14 éves korig): cinege, robot, hajszál, postás, csíkos, spenót, csónak, rohan, harsog, kíváncsi. A verseket bármilyen témában és terjedelemben, Word-dokumentumban vagy PDF-formátumban várják az [email protected] e-mail-címre. Kérik, az e-mailben mindenki tüntesse fel a nevét és az életkorát. Az adatokat a könyvtár adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatában leírtaknak megfelelően kezelik. A beérkezett műveket szakmai zsűri értékeli. Beküldési határ­idő: 2021. április 11., vasárnap, eredményhirdetés: 2021. április 19., hétfő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában