In Vitro „H”

2020.12.04. 11:00

Tarr Hajnalka online nyitott kiállítása a Kortársban

November elején nyílt, a járványügyi intézkedések miatt azonban azóta is zárva Tarr Hajnalka In Vitro „H” című kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben.

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

A kiállított remek alkotások a tervek szerint majd Londonba utaznak, ám addig is szemlézhetők egy izgalmas tárlatvezetés keretében, amelyen Tarr Hajnalka beszél a kiállított munkák eredetéről és az alkotás fázisairól is. Tarr Hajnalka online tárlatvezetése elérhető a Kortárs Művészeti Intézet honlapján, az ica-d.hu-n.

Tarr Hajnalka – az alkotó, aki feltárta önmagát
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Kortárs Művészeti Intézetben látható Tarr Hajnalka-kiállításon bemutatott új sorozat az In Vitro „H” üvegmozaikokból álló táblaképek sora. A művész üveglapokra ragaszt giclée printet, majd ezeket a táblákat vágja 3 x 3 centiméteres darabokra, amelyekből új „énhalmazt” épít. A mozaikokon fotók, grafikák, a magyar értelmező szótár lapjai, szőtt Braille-­írással írt papírlapok részletei láthatóak. A cím arra a kísérleti technikára utal, amikor a vizsgálati folyamat nem az élő szervezetben, hanem azon kívül, ellenőrzött körülmények között zajlik le, ellentétben az „in vivo” eljárással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában